Ændring af dit WordPress-domæne imens du flytter til en ny placering

Der findes forskellige måder at flytte din WordPress®-blog imellem servere. Du bør kun benytte denne metode, hvis du ønsker at ændre domænenavnet for det sted, hvor din WordPress-blog hostes, mens du flytter websitet til en ny server eller vært.

Hvis du flytter sitet men anvender samme domænenavn, læs Flytning af Dit WordPress Website Fra et Andet Webhotel til Os.

Hvis du bare vil ændre dit WordPress-domænenavn, læs Ændring af dit WordPress-domænenavn.

Hvis du har installeret WordPress i den forkerte mappe på din server, læs

.

Du skal konfigurere WordPress på din hostingkonto for at komme i gang. Når WordPress er konfigureret, skal du eksportere din nuværende blog og database og derefter importere den sammen med databasen på den nye server. Til sidst skal du opdatere filen wp-config.php og reparere brudte links på dit site for at færdiggøre opgaven.

1. Eksport og hentning af blog fra en server

For at eksportere og downloade dine WordPress blogs fra din nuværende host, skal du tage backup af din eksisterende database og have adgang til WordPressfilerne på din eksisterende server.

Sådan eksporteres og hentes en blog fra en server

1. Identificer databasen som din WordPress-blog benytter og opret derefter en sikkerhedskopi af databasen som en SQL-fil. Hvis du vil vide mere, kan du læse WordPress codex.
  2. Opret forbindelse til din eksisterende hostingkonto med File Transfer Protocol (FTP). Du kan læse mere i
  3. Hent hele indholdet af mappen wordpress over på din computer.

2. Import og overførsel af et WordPress-site til en ny server

For at importere og uploade din WordPress blog til vores servere, skal du tilgå den nye hostserver og -database.

Sådan importeres og overføres en WordPress-blog til en ny placering

1. Opret forbindelse til din nye hostingkonto med FTP.‌
  2. Overfør og erstat indholdet i mappen wordpress du har gemt.
  3. Opret en ny SQL-database. Du kan få yderligere oplysninger i Oprettelse af MySQL eller SQL-serverdatabaser til din hostingkonto.
  4. Skriv databasens navn, værtsnavn og adgangskoden du har brugt ned.
  5. Gendan SQL-filen din har gemt, i din nye database. Du kan få yderligere oplysninger i Gendan en MySQL-database fra en anden vært.

3. Opdater filen wp-config.php

Du skal opdatere filen wp-config.php file med det nye domænenavn for at få sitet til at virke igen.

Sådan opdateres filen wp-config.php

1. Benyt tekstredigeringsprogrammet på din hostingkonto til at åbne filen wp-config.php.
  2. Tilføj de to følgende linjer til filen, hvor example.com er den korrekte placering af dit site. Hvis du vil vide mere, kan du læse WordPress codex.
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');
  3. Find afsnittet, der ser ud som dette eksempel:
    /** The name of the database for WordPress */
    define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere');
    /** MySQL database username */
    define('DB_USER', 'usernamehere');
    /** MySQL database password */
    define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere');
    /** MySQL hostname */
    define('DB_HOST', 'localhost');
  4. Indtast databaseoplysningerne fra din database sådan:
    • putyourdbnamehere er navnet på din MySQL database
    • usernamehere er dit MySQL databasebrugernavn
    • yourpasswordhere er din MySQL-adgangskode
    • localhost er navnet på din MySQL-vært
  5. Gem dine ændringer.

4. Sådan reparerer du brudte links, efter du har flyttet dit WordPress-site

Til sidst fjerner du gamle links fra dit site.

Sådan reparerer du brudte links, efter du har flyttet dit WordPress-site

1. Log ind på dit WordPress administratorpanel.
  2. I menuen Plugins skal du klikke på Tilføj ny.
  3. Indtast Søg og erstat og klik derefter på Søg Plug-ins.
  4. Find plugin Søg og erstat og klik derefter på Installer nu.
  5. Klik OK.
  6. Klik på Aktiver plug-in.
  7. Fra menuen Værktøjer skal du klikke på Søg og erstat.
  8. Indtast din gamle webadresse i feltet Søg efter. F.eks. http://olddomainexample.com (ingen efterfølgende skråstreg).
  9. Indtast din nye webadresse i feltet Erstat med. F.eks. http://newdomainexample.com (ingen efterfølgende skråstreg).
  10. Vælg Alle og klik derefter på Start.
  11. Benyt tekstredigeringsprogrammet på din hostingkonto til at åbne filen wp-config.php og fjern de efterfølgende to linjer:
    define('WP_HOME','http://example.com');
    define('WP_SITEURL','http://example.com');

Bemærk: Som en ekstra service giver vi oplysninger om, hvordan visse tredjepartsprodukter bruges, men vi godkender eller støtter ikke direkte tredjepartsprodukter, og vi er ikke ansvarlige for deres funktionalitet eller pålidelighed. Tredjeparters mærker og logoer er registrerede varemærker tilhørende deres respektive ejere. Alle rettigheder forbeholdes.