Aktiver og deaktiver multifaktorgodkendelse

Multifaktorgodkendelse forhindrer uautoriseret adgang til din Microsoft 365-konto. Multifaktorgodkendelse kræver en bekræftelsesmetode, f.eks. en kode, der sendes til dig i en SMS, hver gang du logger på din konto. Hvis din adgangskode kompromitteres, kan hackere ikke duplikere denne bekræftelsesmetode, og de blokeres, så de ikke kan få adgang til din konto.

Bemærk: Denne artikel er henvendt til Microsoft 365-kunder, som ønsker at konfigurere multifaktorgodkendelse på deres e-mailkonti. Hvis du vil tilføje totrinsbekræftelse på din GoDaddy-konto, skal du i stedet læse denne artikel.

Obligatorisk: Du skal have administratorrettigheder for at ændre indstillingerne for multifaktorgodkendelse. Du kan få flere oplysninger i Administratorroller fra Microsoft.

Aktivér multifaktorgodkendelse, og gør det påkrævet

Slå multifaktorgodkendelse (MFA) til for at gøre det nødvendigt for brugere at anvende en bekræftelsesmetode, når de logger på deres konto.

1. Log på Outlook på internettet med din Microsoft 365adresse og -adgangskode.
  2. Når du er logget på, skal du gå til siden multifaktorgodkendelse.
    Bemærk: Hvis du ikke er administrator, men forsøger at tilgå siden, får du vist fejlmeddelelsen "Du har ikke adgangstilladelse til denne side".
  3. Hvis du vil aktivere multifaktorgodkendelse for en bestemt bruger, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for dennes visningsnavn. Det er muligt at vælge mere end én bruger.
    Afkrydsningsfelt til venstre for brugerens e-mailadresse
  4. Yderst til højre på siden under hurtige trin skal du vælgeAktivér.
    Under hurtige trin kan du aktivere og administrere brugerindstillinger
  5. I bekræftelsesvinduet skal du vælge Aktivér multifaktorgodkendelse og derefter Luk. Multifaktorgodkendelse aktiveres for de(n) valgte bruger(e).
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for de(n) samme bruger(e). Under hurtige trin skal du vælge Påkræv.
    Under hurtige trin kan du deaktivere, påkræve og administrere brugerindstillinger
  7. Vælg håndhæv multifaktorgodkendelse, og vælg derefter luk. Multifaktorgodkendelse håndhæves for den eller de valgte brugere.
  8. Konfigurer en godkendelsesmetode for login for alle brugere, der håndhæves multifaktorgodkendelse for (du kan sende denne vejledning til alle dine brugere, hvis du ikke har adgang til deres konti):
    1. Log af Outlook på nettet.
    2. Log på siden Sikkerhedsoplysninger. Hvis du får vist en meddelelse om, at der er behov for flere oplysninger, skal du vælge Næste.
    3. Konfigurer en loginmetode. Du kan benytte denne artikel som vejledning.
  9. Når du har aktiveret multifaktorgodkendelse, modtager du en app-adgangskode til e-mailklienter, der anvender Basic-godkendelse. Notér dig denne, og vælg Udført.

Så er du klar! Multifaktorgodkendelse er nu aktiveret og håndhæves for de valgte brugere. Vi anbefaler, at du tilføjer en ekstra loginmetode i tilfælde af, at du mister adgang til din primære metode.

Deaktiver multifaktorgodkendelse

Slå multifaktorgodkendelse fra for ikke længere at gøre det nødvendigt med en bekræftelsesmetode for de valgte brugere. Når multifaktorgodkendelse er deaktiveret, behøver brugerne kun deres e-mailadresse og adgangskode for at logge på.

1. Log på Outlook på internettet med din Microsoft 365adresse og -adgangskode.
  2. Når du er logget på, skal du gå til siden multifaktorgodkendelse.
  3. Hvis du vil deaktivere multifaktorgodkendelse for en bestemt bruger, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for dennes visningsnavn. Det er muligt at vælge mere end én bruger.
    Afkrydsningsfelt til venstre for brugerens e-mailadresse
  4. Yderst til højre på siden under Hurtige trin skal du vælgeDeaktiver.
    Under hurtige trin kan du deaktivere og administrere brugerindstillinger
  5. I bekræftelsesvinduet skal du vælge Ja og derefter Luk. Multifaktorgodkendelse deaktiveres for de(n) valgte bruger(e).