Almindelige fejl på websider

HTTP-statuskoder er trecifrede tal, der leverer oplysninger om sidens status til webbrowseren. Du oplever muligvis nogle af disse fejl, når du browser på internettet, eller du har måske oplevet dem på din egen hostingkonto.

Her er en hurtig vejledning, der hjælper dig med at forstå de mest almindelige fejlkoder og giver forslag til, hvordan du løser fejlen:

400 – Forkert anmodning

Webserveren kunne ikke fortolke et forkert udformet script. Oftest er programmeringsfejl skyld i dette problem. Du skal henvende dig til din udvikler eller softwareudbyder for at få hjælp til at løse denne fejl.

401 – Godkendelse påkrævet

For at få adgang til denne side kræves et brugernavn og en adgangskode. Hvis du forsøger at få adgang uden, vil du få meddelelsen 401 – Godkendelse påkrævet.

403 – Forbudt

Fejlmeddelelsen Forbudt vises, når nogen forsøger at tilgå en mappe, fil eller script uden de relevante tilladelser. Hvis et script for eksempel kun kan læses af brugeren, og andre ikke kan tilgå det, vil de se fejlmeddelelsen 403.

Ugyldige indeksfiler og tomme mapper kan også resultere i fejlmeddelelsen 403. Hvis du ønsker flere oplysninger, kan du læse en af følgende artikler afhængigt af, hvilken type hostingkonto du har: cPanel / Plesk.

404 – Ikke fundet

Hvis besøgende navigerer til URL-adresser, der ikke findes, modtager de fejlmeddelelsen 404. Årsagen kan være alt fra ugyldige URL-adresser, manglende filer eller omdirigeringer til URL-adresser, der ikke længere findes.

500 – Intern serverfejl

Dette er en meget generel fejlmeddelelse, som angiver, at der er et problem med det website, der vises, men at der endnu ikke er nogen tilgængelige oplysninger om det. Ugyldige .htaccess-filer eller ugyldige regler i disse udløser almindeligvis fejlmeddelelsen 500 med Linux®-hostingkonti. Med Windows® er det typisk ugyldige anmodninger via en web.config-fil.

Sådan finder du årsagen til problemet:

• Linux – Gennemgå din Apache®-fejllog.
  • Windows – Aktiver detaljerede fejl i din web.config-fil med følgende kode:
    configuration>
       system.webServer>
          httpErrors errorMode="Detailed"/>
       /system.webServer>
    /configuration>

Du kan finde flere oplysninger på listen med definition af statuskoder på rfc-editor.org.