GoDaddy e-mailmarkedsføring Hjælp

Alt om automatiske besvarelser

Hvad er en automatisk besvarelse?

Disse kampagner er en enestående måde at sende en serie af intervalbaserede e-mails ud til folk på helt automatisk, når de er føjet til en specifik liste under dine abonnenter. Og de er fantastiske, når du vil sende velkomst-e-mails, opfølgninger eller en serie af e-mails ud om et bestemt emne.

En automatisk besvarelse består af nogle e-mails, som du opretter og sætter i en bestemt rækkefølge. Du kan derefter angive intervaller for, hvornår de skal sendes. Du kan aktivere funktionen Automatisk besvarelse via menuen Tilføjelsesprogrammer øverst på skærmen. Vælg Tilføj flere, og find valgmuligheden Automatisk besvarelse.

Hvorfor kan automatiske besvarelser være en fordel for mig?

En automatisk besvarelse er anderledes end en almindelig e-mail, fordi det er en automatiseret serie af e-mails. Du opsætter den én gang, og så begynder alle, der er føjet til den pågældende liste, at modtage din kampagne.

En almindelig planlagt e-mail er bare en enkelt e-mail, du sender ud til personerne på din liste på en specifik dato. Hvorimod en automatisk besvarelse sender en serie af e-mails ud i den rækkefølge og med den hyppighed, du har angivet – og det igangsættes alt sammen i det øjeblik, abonnenten tilmelder sig. Det er dig, der definerer, hvordan det skal foregå, og så behøver du ikke bruge mere tid på det!

Eftersom automatiske besvarelser sker af sig selv og er forudindstillede, er de perfekte til:

• automatiske velkomst-e-mails, når en person tilmelder sig dit indhold
  • levering af en tilmeldingsgave til download
  • en læseplan eller serie af e-mails med uddannelsesrelateret indhold
  • et tilbud eller en serie med "dagens budskaber"
  • puf, påmindelser eller opfølgninger til dine abonnenter
  1. Log på din GoDaddy Email Marketing-konto, hvis du ikke allerede er logget på. (Har du brug for hjælp til at logge ind?)
  2. Du kan aktivere funktionen under Tilføjelsesprogrammer øverst på et hvilket som helst skærmbillede. Vælg Tilføj flere, og rul ned til valgmuligheden Automatisk besvarelse. Aktivér den, og klik på Gå til opsætning. Når du har aktiveret tilføjelsesprogrammet vil det fremgå som valgmuligheden Automatiske besvarelser i menuen med tilføjelsesprogrammer.
  3. Klik på Ny automatisk besvarelse, og angiv dine indstillinger på skærmen Opret ny automatisk besvarelse. Indstillingerne er:
    • Navnet på den samlede automatiske besvarelse
    • Den liste, der er knyttet til den automatiske besvarelse (kan IKKE redigeres).
    • Standardintervallet mellem e-mailene (KAN ændres)
    • Om den første e-mail skal sendes ud med det samme
    • Om der skal sendes automatiske besvarelser ud i weekenden
  4. Klik på Opret min automatiske besvarelse! for at gemme dine indstillinger. Klik nu på Tilføj den første kampagne, og vælg Skriv ny for at oprette de enkelte e-mails. Det er præcis det samme som at skrive en almindelig kampagne.
  5. Angiv forsendelsesoplysningerne for hver enkelt e-mail, du vil oprette. Det vil sige alle de sædvanlige afsendelsesoplysninger for e-mailen samt intervallet, den skal sendes i, og om den første e-mail skal sendes, umiddelbart efter at en person har tilmeldt sig.
  6. Når du er færdig med den første e-mail, klikker du på Tilføj en anden kampagne – og forsætter på samme måde, indtil du har oprettet alle dine e-mails til Automatiske besvarelser. Du kan altid gå tilbage og ændre intervallerne mellem e-mailene.
  7. Tjek, at alt ser godt ud, og klik på Start eller Kør. Alle personerne på din tilknyttede liste vil blive behandlet, som om de lige har tilmeldt sig og vil derfor begynde at modtage kampagnen. Personer, du tilføjer herefter, vil begynde at modtage kampagnen fra tilføjelsestidspunktet.

Hvordan fungerer intervallerne?

Intervaller i automatisk besvarelse er egentlig bare det stykke tid, GoDaddy Email Marketing venter inden afsendelse af den næste e-mail i kampagnen. Du kan indstille et standardinterval mellem e-mailene, allerede når du opsætter din automatiske besvarelse. Og du kan tilpasse dem enkeltvist på et senere tidspunkt.

For den første kampagne i din automatiske besvarelse kan du bestemme, om den skal sendes ud, umiddelbart efter at en person har tilmeldt sig din liste. For alle andre e-mails skal du angive intervallet i tid, der skal gå, EFTER at personen har modtaget den FOREGÅENDE e-mail.

Sådan ændrer du intervallerne

1. Under Tilføjelsesprogrammer går du til Automatiske besvarelser.
  2. Klik på Rediger på den enkelte automatiske besvarelse.
  3. Klik på Indstillinger under den kampagne, du vil ændre interval for.
  4. Du kan nu ændre intervallet ved hjælp af knapperne i toppen. Det er kun for den første e-mail i din automatiske besvarelse, du kan bestemme, om den skal sendes ud umiddelbart efter tilmelding.

Sådan starter eller stopper du en automatisk besvarelse

Når du har oprettet din automatiske besvarelse, er den i venteposition. For at sende den ud i verden skal du starte den manuelt, når du er klar. Du kan gøre det to forskellige steder:

Enten i området Automatiske besvarelser.

• Her klikker du på Kør under et miniaturebillede for en af dine automatiske besvarelser. ELLER:
  • Hvis du allerede er inde i den pågældende automatiske besvarelse, klikker du bare på Start øverst til højre.

Hvis din kampagne allerede kører, kan du altid afbryde den midlertidigt. Det gøres på præcis samme måde – den ene eller den anden – som at starte den!

Enten i området med dine Automatiske besvarelser.

• Her klikker du på Afbryd midlertidigt under et miniaturebillede for en af dine kampagner. ELLER:
  • Hvis du allerede er inde i en automatisk besvarelse, klikker du bare på Afbryd midlertidigt øverst til højre.

Lav en almindelig kampagne om til en automatisk e-mailbesvarelse

Du kan faktisk klone enhver almindelig kampagne, du har lavet, og gøre den til en automatisk besvarelse. Du skal have oprettet den automatiske besvarelse i forvejen, så kampagnen let kan klones ind i den.

1. Klik på knappen Klon under kampagneminiaturebilledet for den e-mail, du vil lave om til en automatisk e-mailbesvarelse.
  2. Vælg Automatisk besvarelse, og vælg dernæst den automatiske besvarelse, du vil klone kampagnen ind i.
  3. Klik på Klon. Det var det!

Hvordan knytter jeg min tilmeldingsformular til en automatisk besvarelse?

Sandsynligvis det, folk oftest bruger automatisk besvarelse til – eller i realiteten en hvilken som helst automatisk svarfunktion. Når der sker noget spændende (en tilmelding til din liste), vil du selvfølgelig reagere med det samme (sende en velkomst-e-mail for eksempel)! Og hvem vil ikke det? For at være sikker på, at din velkomst-e-mailkampagne bliver sendt automatisk ud til dine nye abonnenter, skal du bare sørge for, at din tilmeldingsformular er knyttet til den samme liste som den, der er forbundet med din automatiske besvarelse. (Mere om tilmeldingsformularer:

.)

Sådan knytter du din tilmeldingsformular til en automatisk besvarelse

Du kan kun forbinde én liste med hver kampagne, men du kan sagtens have flere lister (eller slet ingen!) forbundet med hver tilmeldingsformular:

1. Klik på Tilmeldingsformularer øverst på skærmen.
  2. Klik på Rediger under den pågældende tilmeldingsformular for at angive, hvilke lister, der skal være knyttet til den.
  3. Tjek, at din liste til automatisk besvarelse er knyttet til din tilmeldingsformular, og at din kampagne kører – så er du klar!

Du finder mere detaljerede anvisninger i Trinvis vejledning i at knytte tilmeldingsformularer til automatiske besvarelser.