Brug af Mediegalleriet

I Mediegalleriet kan du arbejde med de billeder, PDF- og SWF-filer, du uploader til Quick Shopping Cart®. Du kan åbne det fra menuen Butiksfacade eller siden Produkt. Ved at bruge Mediegalleriet kan du vise ét billede pr. produkt med valgmuligheden Ét billede. Eller vise op til ti billeder pr. produkt med valgmuligheden Flere billeder.

Bemærk: Valgmuligheden Flere billeder er kun tilgængelig, hvis du har en Deluxe- eller Premium-Quick Shopping Cart-konto. Har du en Deluxe-konto kan du vise op til fem billeder pr. produkt og op til ti billeder pr. produkt, hvis du har en Premium-konto.

Du kan desuden søge efter uploadede filer, få links til uploadede filer og fjerne filer.

Vi har lavet to videoer, der kan hjælpe dig med mediegallerier:

Brug Mediegalleriet via menuen Butiksfacade for at uploade PDF-og SWF-filer og for at få links til uploadede filer. Brug Mediegalleriet via siden Produkt for at tildele billeder til produkter.

Sådan bruger du Mediegalleriet i menuen Butiksfacade

Du kan uploade billeder, PDF- og SWF-filer ved hjælp af Mediegalleriet, som du kan åbne fra menuen Butiksfacade. Du kan desuden søge efter dine uploadede filer og få links, der kan indlejres, eller du kan linke til uploadede filer i felter, som accepterer HTML i Quick Shopping Cart.

Bemærk: Hvis du vil tildele et billede til et produkt gøres det via Mediegalleriet på siden Produkt.

Upload billeder til Mediegalleriet

Du kan uploade op til 100 billeder på én gang til Mediegalleriet. Og til hvert billede kan du desuden tilføje en titel og tags med søgbare nøgleord.

Bemærk: Du skal bruge den nyeste version af Adobe Flash® Player for at kunne uploade flere billeder på én gang. Der vises en advarsel, når du klikker på Upload billeder, hvis du ikke har den seneste Flash-version. Klik på linket i advarslen, og hent den seneste version.

Sådan uploader du billeder til Mediegalleriet

1. Log ind på Kontoadministration.
  2. Klik på Quick Shopping Cart.
  3. På listen Quick Shopping Cart-konto klikker du på Administrér ved siden af den Hurtig indkøbsvogn-konto, du vil arbejde med.
  4. Fra menuen Indstilling i sektionen Design vælger du Mediegalleri.
  5. Klik på Upload filer.
  6. På dit lokale drev finder og vælger du nu de billeder, du vil uploade – og klikker på Åbn.

Bemærk: Markér flere billeder ad gangen ved at holde Command-tasten (Mac) eller CTRL-tasten (PC) nede.

7. (Valgfrit) Opdater hvert billedes Titel, og tilføj Tags med nøgleord. Dette trin kan være nyttigt, hvis du vælger at bruge et Excel-ark til opgaver med opdatering af billeder.
  8. Klik OK.

Bemærk: De billeder, du uploader på siden Navn, logo, kontaktoplysninger eller siden Standardproduktbilleder, føjes til Mediegalleriet.

Find billeder i Mediegalleriet

Hvis du vil opdatere oplysningerne om et specifikt billede, skal du først finde billedet ved at rulle ned gennem alle dine uploadede billeder eller lave en søgning på billedet efter titel eller nøgleord.

Sådan finder du billeder i Mediegalleriet

1. Log ind på Kontoadministration.
  2. Klik på Quick Shopping Cart.
  3. På listen Quick Shopping Cart-konto klikker du på Administrér ved siden af den Hurtig indkøbsvogn-konto, du vil arbejde med.
  4. Fra menuen Indstilling i sektionen Design vælger du Mediegalleri.
  5. I søgefeltet angiver du et identificerende ord, og klikker på Søg.

Bemærk: Du kan annullere din søgning og se alle billeder i Mediegalleriet ved at klikke på Se alle.

Billederne vises som standard med 10 styk pr. side. Har du over 10 uploadede billeder, kan du få vist flere Resulter pr. side eller bruge knapperne Foregående og Næste.

Link til indlejrede PDFs, Flash-filer og/eller billeder

Du kan linke til eller indlejre PDF- og SWF-filer fra dit Mediegalleri i felter, som accepterer HTML. Og du kan vise billeder fra dit Mediegalleri i felter, som accepterer HTML ved at bruge tagget img src.

Du kan få yderligere oplysninger i Sådan linker du til dine billeder i Hurtig indkøbsvogn.

Sådan bruger du Mediegalleriet på Produktsiden

Brug Mediegalleriet, der kan åbnes fra Produktsiden, når du vil tildele billeder til et produkt, angive hvor mange billeder, der skal vises pr. produkt og uploade billeder af dine produkter.

Bemærk: Hvis du vil uploade en PDF- eller SWF-fil eller et link og/eller indlejret indhold fra Mediegalleriet og ind i et HTML-felt skal du gøre det fra Mediegalleriet, som er tilgængeligt via menuen Butiksfacade.

Tildeling af billeder til produkter

Du kan tildele forskellige billeder, du vil have vist ved hvert produkt. På et produkts Mediegalleriside kan du tildele billeder til produktet enten med valgmuligheden Ét billede eller Flere billeder. Produktbilleder vises tre forskellige steder: Miniature, standard og zoom.

Miniature
Viser miniaturebilledet ved siden af produktet på din side med Produkter, samt når produktet præsenteres som Interessant vare. Klik på pilen i indstillingssektionen for Miniature, og indstil visningsmulighederne for miniatur til enten Skalér for at tilpasse eller Fuld størrelse.
– Skalér for at tilpasse – Billedet vises i en version på 60x60.
– Fuld størrelse – Billedet vises i fuld størrelse. Billedets størrelse på din butiksfacade afhænger af det område, hvor billedet skal placeres. Hvis sektionen på butiksfacaden, hvor billedet skal vises f.eks. har en maksimal størrelse på 256x256 pixels, vil det originale billede blive indskrænket, så det passer ind i denne boks på 256x256.

Bemærk: Når Kategorisidens format er 3 anvendes standardbilledet (175x175), hvis produktet er i tilstanden Ét billede. Er produktet derimod i tilstanden Flere billeder bruges der en 175x175-version af miniaturen.

Standard
Billedet vises i højst 175x175 pixels på produktets detaljeside.
Zoom
Billedet vises i sin fulde størrelse i et nyt vindue, når der klikkes på standardbilledet.

Bemærk: Systemet forøger ikke automatisk billedets visningsstørrelse. For at Zoomfunktionen kan bruges effektivt skal du uploade en større version af billedet.

Før skulle du have knyttet mindst ét billede til hvert produkt. Nu kan du vælge ikke at tildele nogen billeder til et produkt.

Valgmuligheden Ét billede

Her kan du tildele ét billede til hvert af de forskellige visningssteder.

Tildeling af billeder med valgmuligheden Ét billede

1. Log ind på Kontoadministration.
  2. Klik på Quick Shopping Cart.
  3. På listen Quick Shopping Cart-konto klikker du på Administrér ved siden af den Hurtig indkøbsvogn-konto, du vil arbejde med.
  4. I menuen Administrér – i sektionen Katalog – vælger du Produkter.
  5. Klik på ikonet Tildel billederved siden af det produkt, du ønsker at opdatere.
  6. Hvis det er nødvendigt, kan du klikke på Luk for at gå videre til Mediegalleriet.
  7. Vælg fanen Ét billede.
  8. For hver af de tre visningsmuligheder skal du klikke på et billede på listen med billeder, og så trække billedet hen på det ønskede sted og indsætte det.
  9. Klik OK.

Valgmuligheden Flere billeder

Med denne valgmulighed kan du tildele op til fem billeder, du vil have vist ved et enkelt produkt, hvis du har en Deluxe-konto – og op til ti billeder med en Premium-konto.

Sådan tildeles billeder med valgmuligheden Flere billeder

1. Log ind på Kontoadministration.
  2. Klik på Quick Shopping Cart.
  3. På listen Quick Shopping Cart-konto klikker du på Administrér ved siden af den Hurtig indkøbsvogn-konto, du vil arbejde med.
  4. I menuen Administrér – i sektionen Katalog – vælger du Produkter.
  5. Klik på ikonet Tildel billederved siden af det produkt, du ønsker at opdatere.
  6. Hvis det er nødvendigt, kan du klikke på Luk for at gå videre til Mediegalleriet.
  7. Vælg fanen Flere billeder.
  8. For hvert visningssted i sektionerne Miniature og Produktbilleder skal du klikke på et billede på listen med billeder og så trække billedet hen på det ønskede sted og indsætte det.
  9. Klik OK.

Sådan bruges funktionen Tilføj billeder

Du kan uploade billeder direkte til dit Mediegalleri fra menuen Butiksfacade, men du kan også føje dem til dit Mediegalleri, når du tildeler billeder til et specifikt produkt. Med denne funktion kan du også føje en titel og tags med søgbare nøgleord til dine billeder.

Sådan føjes billeder til Mediegalleriet

1. Log ind på Kontoadministration.
  2. Klik på Quick Shopping Cart.
  3. På listen Quick Shopping Cart-konto klikker du på Administrér ved siden af den Hurtig indkøbsvogn-konto, du vil arbejde med.
  4. I menuen Administrér – i sektionen Katalog – vælger du Produkter.
  5. Klik på ikonet Tildel billederved siden af det produkt, du ønsker at opdatere.
  6. Hvis det er nødvendigt, kan du klikke på Luk for at gå videre til Mediegalleriet.
  7. Vælg fanen Tilføj billeder.
  8. Klik på Gennemse.
  9. På dit lokale drev finder og vælger du nu de billeder, du vil uploade – og klikker på Åbn.

Bemærk: Du kan markere op til 100 billeder ad gangen ved at holde Command-tasten (Mac) eller CTRL-tasten (PC) nede.

10. (Valgfrit) Opdater hvert billedes Titel, og tilføj Tags med nøgleord.
  11. Klik på Overfør.