Gen 3 VPS og dedikerede servere Hjælp

Fjern en Linux-bruger

Du kan fjerne gamle brugere fra din Linux-server. Dette vil tilbagekalde brugerens SSH-adgang og fjerne den brugers fil- og mappeadgang.

Bemærk: Denne procedure burde fungere til alle Linux-distributionstyper – Ubuntu, CentOS osv.

1. Log på din server via SSH.
  2. Skift til rodbrugeren:
    sudo su -
  3. Brug kommandoen userdel til at fjerne den gamle bruger:
    userdel brugerens brugernavn
  4. Valgfrit: Du kan også slette brugerens hjemmemappe og mailspool ved at bruge -r-flag med kommandoen:
    userdel -r brugerens brugernavn
    Advarsel: Slet kun en brugers hjemmemappe, hvis du er sikker på, at du ikke længere skal bruge vedkommendes filer eller mail.

Næste trin

• Hvis du vil have flere oplysninger om kommandoen userdel, kan du se man-siden ved at indtaste man userdel i dit SSH-vindue.