Forstå e-mailklienter: Stationær computer og mobiltelefon

Her er paradokset: Det er meningen, at det skal være nemt at åbne og styre mail fra computeren eller mobilen, men det tekniske setup kan nogle gange forvirre. I denne artikel forsøger vi at simplificere det, du bør vide om SMTP-indstillinger, porte og hvordan du kommer godt i gang med de mest almindelige e-mailklienter og/eller mobilenheder, der bruger IMAP, POP eller Exchange.

Hvad er forskellen på IMAP, POP og Exchange?

Hver af disse e-mailprotokoller opererer på et webbaseret system, hvor de overfører meddelelser fra en server. Og de understøtter hver især stort set alle e-mailklienter. Det betyder, at uanset hvilken e-mailklient du vælger, så kan du få adgang til din mail på en fjernserver.

IMAP understøtter både online- og offlinekontoadgang. IMAP sørger for at synkronisere, og lader dig se og administrere dine mails uden at fjerne dem fra serveren. Derved gemmes og synkroniseres enhver ændring, som du foretager, fra en hvilken som helst placering.

POP-protokol gør, at du kan læse dine e-mails uden konstant forbindelse til internettet. POP henter dine mails fra serveren og lægger dem på din lokale computer eller telefon. Du kan godt gemme en kopi af meddelelserne på din server, men de ændringer du laver på din lokale enhed gemmes ikke på serveren.

Exchange ActiveSync®-protokollen er et stærkt synkroniseringsværktøj til alle dine e-mails, kalendernoter, kontakter og anden kommunikation, der foregår mellem din stationære PC, mobilenhed eller internetforbindelse. Med din Hosted Exchange-e-mailkonto og din Exchange ActiveSync-aktiverede telefon har du sikker adgang til dine meddelelser, uanset hvor du befinder dig.

Bemærk: IMAP anbefales for nem og sikker adgang til dine e-mailkonti. Ejer du en mindre virksomhed eller har brug for adgang til mere end blot e-mail, tilbyder Exchange kommunikation og synkronisering på højeste niveau.

Læse en generel vejledning under Opsætning af e-mail med IMAP eller Opsætning af e-mail med POP. Eller du kan læse vejledningen nedenfor specifikt om opsætning af e-mailklient.

Bemærk: For at sikre, at der altid findes en kopi af dine e-mails på serveren, kan du ændre indstillingerne i din e-mailklient.

Hvordan opsætter jeg e-mail på min pc?

I det følgende kan du se, hvordan du opsætter din e-mailkonto med de mest populære e-mailklienter til PC.

Opsætning af din POP- eller IMAP-e-mailadresse i:

• Microsoft Outlook. Opsæt din POP- eller IMAP-e-mailadresse i Microsoft Outlook på få minutter. Åbn først menuen E-mailkonti, og vælg derefter Funktioner.
  • MS Outlook Express. Følg denne nemme trinvise opsætningsvejledning til Outlook Express. Vælg først Konti i menuen Funktioner.
  • Mozilla Thunderbird. Opsæt din POP- eller IMAP-e-mailadresse med Thunderbird på få minutter. Vælg først Kontoindstillinger i menuen Funktioner.

Hvordan opsætter jeg e-mail på min Mac?

I det følgende kan du se, hvordan du opsætter din e-mailkonto med de mest populære e-mailklienter til Mac.

Opsætning af din POP- eller IMAP-e-mailadresse i:

• Outlook 2011. Du kan opsætte din POP- eller IMAP-adresse i Microsoft Outlook. Det tager kun et par minutter – så følg linket og se, hvordan det gøres.
  • Apple Mail. Opsætning af din IMAP-konto med Apple Mail tager kun et øjeblik. Først vælger du Præferencer i mailmenuen.
  • Mozilla Thunderbird. Opsæt din POP- eller IMAP-e-mailadresse med Thunderbird på få minutter. Vælg først Kontoindstillinger i menuen Funktioner.
  • Eudora. Det er let at ændre den dominante adfærd i Eudora-e-mailklienten, så den samarbejder med vores e-mail. I Eudora: I menuen Tools klikker du på Personalities. Læs videre for at få forbindelse.

Hvordan opsætter jeg e-mail på min mobiltelefon eller anden enhed?

I det følgende kan du se, hvordan du opsætter din e-mailkonto på de mest populære mobiltelefoner og andre enheder.

Opsætning af din POP- eller IMAP-e-mailadresse i:

• Enhver mobiltelefon. Opsæt hurtigt en POP- eller IMAP-konto på en hvilken som helst mobilenhed. Opret først en konto med din mobiltelefon.
  • iPhone. Læs vores hjælpeartikel, så bliver opsætning af IMAP på din iPhone nemmere end nogensinde. BEMÆRK: Når du har opsat mail på din iPhone, kan du Aktivere SSL.
  • Android. Opsæt nemt og hurtigt din POP- eller IMAP-adresse, så den samarbejder med din Android-mobilenhed. Fra startskærmen på din Android-enhed skal du trykke på den grå knap Applikation.

Bemærk: Åbn din mobile POP- eller IMAP-e-mail via mobilemail.secureserver.net eller mobilemail.domainname.com, hvor domainname er dit domænenavn.

SMTP-fejlfinding

SMTP-e-mailproblemer er noget af det mest almindelige. Problemerne er oftest lette at finde og løse, men de volder mange gange en masse besvær for e-mailkontoens administrator. Det første skridt er at definere fejlen eller problemet. Derefter kan du researche mulige løsninger og få din e-mail til at fungere igen.

Hvis du ikke kan sende e-mails, kan du prøve at:

• Tjek dine SMTP- og kontoindstillinger, også brugernavn og adgangskode. Se Hvad er indstillinger af SMTP-transmission i min e-mailklient? TIP: Brugernavnet er den fulde e-mailadresse, der er associeret med kontoen.
  • Sørg for, at din firewall, antivirus eller ISP ikke blokerer portene. Vores SMTP-server, på WIFI, er begrænset til ISP'ens begrænsninger, så du skal muligvis indstille dine portindstillinger som anvist her.
  • Tjek bounceback-oplysningerneher og her. Der kan være flere årsager til, at en meddelelse bliver returneret (bounceback). Hvis der er et link i fejlmeddelelsen, så følg det for at finde og løse problemet.

Hvis du har behov for mere hjælp til fejlfinding, foruden listen ovenfor, kan du også læse Hvad gør jeg, hvis jeg har problemer med at oprette forbindelse til min e-mail?.

Bemærk: Mange mobilserviceudbydere benytter deres SMTP-serverport som standard. I de fleste tilfælde behøver du derfor ikke ændre noget.

Bemærk: Som en ekstra service giver vi oplysninger om, hvordan visse tredjepartsprodukter bruges, men vi godkender eller støtter ikke direkte tredjepartsprodukter, og vi er ikke ansvarlige for deres funktionalitet eller pålidelighed. Apple Mail® og iPhone® er registrerede varemærker, der tilhører Apple. Entourage®, Outlook®, Exchange® og Outlook Express® er registrerede varemærker, der tilhører Microsoft. Thunderbird® er et registreret varemærke, der tilhører Mozilla. Alle rettigheder forbeholdes.