Hvad er aliasser, videresendelse og distributionslister?

Aliasser, videresendelse og distributionsgrupper udfører lignende funktioner, men har nogle vigtige forskelle.

Alias

En alias e-mailadresse er ganske enkelt en anden Office 365 e-mailkonto i forklædning. Al mail, som sendes til en alias e-mailadresse, modtages i indbakken på den originale Office 365 e-mailadresse. Aliasser er fordelagtige for personer, som har en website, og gerne vil have en e-mailadresse, hvor personer kan kontakte dem (f.eks. salg@smarteksempel.com), men stadig ønsker, at mailen går til deres indbakke.

Hvis du f.eks. har konfigureret din e-mailadresse til holly@smarteksempel.com, og du derefter opretter aliasset salg@smarteksempel.com, vil alle e-mails fra salg@smarteksempel.com gå til din indbakke som holly@smarteksempel.com.

Du kan få flere oplysninger om aliasser i Tilføj en e-mailalias.

Videre-sender

Videresendelse henviser til omdirigering af e-mail, som sendes til en adresse, til en anden adresse, på samme måde som du måske ville fremsende din almindelige post, når du flytter. I Office 365 kan du dele mail fra en anden e-mailkonto til din Office 365-mailboks ved at konfigurere en tilsluttet konto. Du kan få yderligere oplysninger i Microsoft-dokumentationen om tilsluttede konti.

Hvis du ønsker automatisk videresendelse af din Office 365-mail til en anden konto, skal du have administratortilladelser på din konto. Følg de givne instruktioner for at oprette en tilsluttet konto, og vælg Videresendelse.

Distributionsgruppe

Hvis en kunder ofte udsender e-mails fra deres Office 365-konto til den samme gruppe mennesker, ønsker de måske at oprette en distributionsgruppe. Når først de opretter deres distributionsliste, vises den i deres adressebog, lige som enhver anden e-mailadresse vil gøre det.

På den måde kan de, når de ønsker at udsende en e-mail til den pågældende gruppe, ganske enkelt vælge navnet på deres distributionsgruppe i stedet for hver adresse.

Se