Hvad er e-mailsidehoveder?

Øverst i alle meddelelser findes der en tekstblok, og denne tekst kaldes et sidehoved. Sidehovedet indeholder oplysninger om meddelelsen, f.eks. oplysninger om afsender, oplysninger om modtager, serverne som meddelelsen har passeret på sin vej fra afsender til modtager osv. Det er imidlertid ikke alle e-mailprogrammer, der som standard viser oplysningerne i sidehovedet.

Sådan vises alle oplysningerne i sidehovedet med forskellige e-mailprogrammer:

Outlook 2010

1. Åbn den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. Fra menuen Filer vælger du Info.
  3. Klik på Egenskaber.

Outlook 2007 eller ældre

1. Åbn den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. Fra menuen Filer vælger du Indstillinger.

I vinduet Meddelelsesindstillinger vises brevehovederne i feltet Internetsidehoveder.

Outlook Express

1. Åbn den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. Fra menuen Filer vælger du Egenskaber.
  3. I vinduet Meddelelsesegenskaber går du til fanen Detaljer.

Sidehovederne vises i feltet Internetsidehoveder i denne meddelelse.

Outlook Web Access

1. Åbn den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. Fra menuen Tekstikon (Flere handlinger) vælger du Vis meddelelsesoplysninger.

Sidehovedoplysninger vil blive vist i vinduet Meddelelsesoplysninger.

Windows Live Hotmail

1. Åbn den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. Klik på "..." i menulinjen og vælg Vis meddelelseskilde.
  3. Kopiér og indsæt alt indeholdet i Notesblok og gem som en tekstfil (.txt).

Eudora

1. Åbn den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. værktøjslinjen for meddelelser klikker du på ikonet Sidehoved for at vise oplysningerne i sidehovedet.

Sidehovederne vises øverst i e-mailmeddelelsen.

Netscape

1. Åbn den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. På menuen Filer vælger du Meddelelseskilde.

Sidehovederne vises øverst i e-mailmeddelelsen.

Webmail

1. Åbn den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. Fra rullelisten Flere handlinger vælger du Vis fulde sidehoved og klikker derefter på Anvend.

Dette vil automatisk sende e-mailmeddelelsen som en vedhæftet .EML-fil.

Apple Mail

1. Vælg den meddelelse, hvor du vil se oplysninger i sidehovedet.
  2. Fra menuen Oversigt vælger du Besked og derefter Lange sidehoveder.

Sidehovederne vises øverst i e-mailmeddelelsen.