Hvad er et sitemap?

Et sitemap informerer søgemaskiner om, at individuelle sider på din hjemmeside er nye eller opdaterede, og at de er klar til crawling. Sitemap-protokollen består af en XML-fil, der inkluderer din hjemmesides URL-adresser og tre andre valgfrie stykker information for hver side:

• Hvor ofte URL-adressen opdateres.
  • Seneste gang URL-adressen blev opdateret.
  • En prioritet for URL-adressen i forhold til de andre sider på hjemmesiden.

Sitemaps hjælper med at sikre, at alle nye sider og sider, der er svære at finde, indekseres hurtigt og fuldstændigt, og de er især nyttige for hjemmesider, der er vanskelige for søgemaskiner at crawle og indeksere effektivt. Din hjemmeside kan drage fordel af et sitemap, hvis det:

• Ændres ofte.
  • Bruger Javascript eller Flash® til navigering eller visning af indhold.
  • Indeholder en stor database eller et arkiv af sider, der kun kan findes via en søgefunktion.

Bemærk: Brug af et sitemap sikrer ikke, at søgemaskiner finder hver side på din hjemmeside, men det giver søgemaskiner tip til at crawle din hjemmeside mere effektivt.

Du kan få flere oplysninger om sitemaps på sitemaps.org.