Hvad er min websites rodmappe?

Rodmappen til din website er det indhold, der indlæses, når besøgende besøger dit domænenavn med en webbrowser. Den mest åbenbare konsekvens deraf er, at du skal anbringe en "index-fil" i din websites rodmappe, før de besøgende overhovedet kan se til din website (flere oplysninger).

Websiterelaterede programmer kan også have brug for at kende din websites rodmappe.

Din websites rodmappe afhænger af følgende:

Web/Classic (Hosting Control Panel)

Dit primære domænenavns rodmappe er roden til din hostingkonto, der vises som en skråstreg (f.eks. "/" uden anførselstegn), eller som et helt tomt felt.

Sekundære eller underdomæners rodmapper angives, når de konfigureres. Du kan finde dem angivet i Hosting Control Panel.

Sådan findes rodmappen til sekundære og underdomæner

1. Log ind på din Kontoadministration.
  2. Klik på Hosting.
  3. Klik på Start op ved siden af den konto, som du ønsker at bruge.
  4. I afsnittet Indstillinger klikker du på Hostede domæner.

De sekundære domænenavnes rodmapper vises i feltet Mappe.

Rodmappen til et underdomæne findes ved at klikke på det "overordnede" domænenavn. Alle underdomæner til domænenavnet vises sammen med deres rodmapper i feltet Mappe.

Linux (cPanel)

Dit primære domænenavns rodmappe er /public_html.

Sekundære eller underdomæners rodmapper angives, når de konfigureres. Du kan finde dem angivet i cPanel.

Sådan findes rodmappen til sekundære (tilføjelse) og underdomæner

1. Log ind på din Kontoadministration.
  2. Klik på Hosting.
  3. Klik på Start op ved siden af den konto, som du ønsker at bruge.
  4. I afsnittet Domæner, skal du klikke på Underdomæner eller Tilføjede domæner afhængigt af hvilken type domæner du bruger.

Rodmappen vises altid i feltet Dokumentrod.

Windows (Plesk)

Dit primære domænenavns rodmappe er httpdocs/.

Sekundære eller underdomæners rodmapper angives, når de konfigureres. Du kan finde dem angivet i Plesk.

Sådan findes rodmappen til sekundære (tilføjelse) og underdomæner

1. Log ind på din Kontoadministration.
  2. Klik på Hosting.
  3. Klik på Start op ved siden af den konto, som du ønsker at bruge.

I afsnittene for hvert domænenavn vises rodmappen i feltet Website i. Som standard er rodmappen selve domænenavnet efterfulgt af en skråstreg f.eks. underdomæne.smarteksempel.com/

Administreret WordPress

Rodmappen for WordPress websites er /html/[dit sFTP-brugernavn] (find dit brugernavn ved hjælp af disse instruktioner).