Web- og klassisk hosting Hjælp

Konfiguration af DNS for dit cPanel-domæne

cPanel (både delt og på servere) sætter dig i stand til at administrere en website og e-mail for dine domæner. Du skal ændre dit domænes DNS (Hvad er DNS?) for at oprette forbindelse imellem domænet og din cPanel-konto.

• Hos kunder med delt hosting af domæner i samme konto som deres hostingkonto konfigurerer vi dem automatisk for dig.
  • Alle andre, skal konfigurere denne DNS, hvor dit domæne er registreret. Hvis det er hos os, kan du bruge DNS-administration (flere oplysninger).

Der kan gå op til 48 timer, før ændringer af DNS spredes på internettet.

Obligatoriske fortegnelser

Fortegnelsestype Vært Peger til
A (vært) @ Din kontos IP-adresse (Delt hosting/server)
A (vært) mail Din kontos IP-adresse (Delt hosting/server)
CNAME www @
MX (Mail Exchanger) @ mail.[dit domænenavn], f.eks mail.smarteksempel.com

BEMÆRK: Brug MX Priority 0

Du skal slette alle andre MX-fortegnelser (mailserver) i DNS-zonefilen for at få e-mail til at virke. MX-fortegnelsen herover bør være den eneste MX-fortegnelse.

Hvis du har dit cPanel-site placeret i et underdomæne (f.eks. cpanel.smarteksempel.com), skal hvert "@" erstattes med dit underdomæne og bruge domænenavnet inkluderet underdomænet i MX-fortegnelsen.

Valgfri fortegnelser

Du behøver ikke tilføje alle disse fortegnelser i zonefilen, men hvis du gør det, vil visse funktioner virke, f.eks. automatisk søgning i Outlook.

Fortegnelsestype Vært Peger på/værdi
A (vært) admin Din kontos IP-adresse (Delt hosting/server)
CNAME autoconfig @
CNAME autoconfig.admin @
CNAME autodiscover @
CNAME autodiscover.admin @
CNAME cPanel @
CNAME ftp @
CNAME webdisk @
CNAME webdisk.admin @
CNAME webmail @
CNAME whm @
CNAME www.admin @
TXT @ v=spf1 a mx ptr include:secureserver.net -all

BEMÆRK: Denne fortegnelse gælder kun for cPanel delte hostingkonti.
TXT admin v=spf1 a mx ptr include:secureserver.net -all

BEMÆRK: Denne fortegnelse gælder kun for cPanel delte hostingkonti.

Anvend kun de TXT-fortegnelser, der er angiver herover, hvis dit domæne anvender cPanel-e-mail. Hvis du har disse TXT-fortegnelser og du benytter en anden e-mailudbyder til dit domæne, kan du opleve problemer med at sende e-mail.

Fortegnelsestype Service Protokol Navn Prioritet Vægt Port Mål
SRV _autodiscover _tcp @ 0 0 443 cpanelemaildiscovery.cpanel.net
SRV _autodiscover _tcp admin 0 0 443 cpanelemaildiscovery.cpanel.net

Du kan også fjerne følgende DNS-fortegnelser:

CNAME-fortegnelser
e-mail
imap
pop
smtp