Konfiguration af navneserver DNS med cPanel/Webhost Manager

cPanel's WebHost Manager® (WHM) lader dig bruge dit eget domænenavn som navneserver for websites på din server. Hvis du vil bruge dit domænenavn, skal du først oprette en WHM-konto til det. Læs Oprettelse af konti i cPanel/WebHost Manager for at få flere oplysninger.

Sådan konfigureres en navneserver DNS med cPanel/WHM

1. Log ind på WebHost Manager vha. root til dit brugernavn og din servers adgangskode på https://dinserverip:2087, hvor dinserverip er din servers IP-adresse.
  2. Klik på DNS-funktioner.
  3. Klik på Rediger DNS-zone.
  4. Vælg det domænenavn du ønsker at bruge og klik derefter på Rediger.
  5. I de to rækker, der viser menuen NS ændres kolonnerne yderst til højre til henholdvist ns1.dit domænenavn. og ns2.dit domænenavn.

BEMÆRK: Der skal være et "." efter din navneserver, for at DNS'et kan virke korrekt.

6. I afsnittet Tilføj nye fortegnelser under denne linje skal du gøre følgende i første række:
    • Første felt: Indtast ns1.
    • Andet felt: Indtast 14400.
    • Tredje felt: Vælg A.
    • Fjerde felt: Indtast din IP-adresse.
    Derefter skal du i den anden række gøre følgende:
    • Første felt: Indtast ns2.
    • Andet felt: Indtast 14400.
    • Tredje felt: Vælg A.
    • Fjerde felt: Indtast din IP-adresse.
  7. Klik på Gem.

BEMÆRK:Det kan tage imellem 24-48 timer for oplysningerne i DNS at spredes, efter disse ændringer er udført.

Du skal udføre følgende trin for at kunne benytte dit domænenavn som navneserver: