Kontrollér serveradgang ved hjælp af hosts.allow- og hosts.deny -filer

Hvad er hosts.allow- og hosts.deny -filer?

Filen /etc/hosts.allow angiver IP -adresser, der har tilladelse til at oprette forbindelse til serveren. Det kan bruges sammen med filen /etc/hosts.deny. Filen /etc/hosts.deny kan bruges til at afvise forbindelsesforsøg fra IP -adresser, værtsnavne eller domæner. Begge filer kan begrænse forbindelser til en enkelt tjeneste (f.eks. SSH) eller alle forbindelser.

Eksempler:
ALLE: 92.167.31.2: afvis #Alle forbindelser afvist fra IP sshd: 10.1.2.3: tillad #SSH -forbindelser tilladt fra IP

Hvornår bruges de?

Vi anbefaler, at du bruger en firewall til at kontrollere serveradgang i stedet for primært at stole på hosts.allow- og hosts.deny -filer. Men hvis den installerede firewall af en eller anden grund skulle mislykkes, tilbyder disse filer en ekstra forsvarslinje.

Dit kontrolpanel kan have funktioner, der ændrer disse filer direkte. For eksempel vil værktøjer som WHM's Host Access Control skrive regler til /etc/hosts.allow -filen.

Hvordan kan jeg se dem på min server?

Filerne hosts.allow og hosts.deny kan kun ses med SSH eller Terminal -funktionen i WHM.