Opretholdelse af et ryddeligt website

Det er vigtigt at være proaktiv og tage forholdsregler for at hjælpe med at reducere risikoen for endnu en infektion. Selvom ingen kan love at fjerne risikoen helt, er der mange ting, du kan gøre for at beskytte dit website.

WAF (Web Application Firewall)

Et voksende antal softwaresårbarheder udnyttes under angreb. Det kan være udfordrende for dig som websiteejer at være på forkant med dem. Det er her vores WAF (Web Application Firewall) kommer ind i billedet. Den stopper angreb, før de bliver en realitet, og holder dit website sikkert. Bemærk, at den først beskytter dit website, når du har aktiveret den. Hvis dit DNS hostes hos os, tager vi os af de nødvendige ændringer. Ellers skal du aktivere den ved at ændre dit websites DNS-indstillinger.

Opdater dit website

Hvis du bruger WordPress, Joomla eller en anden websiteplatform, og den ikke allerede bruger den stabile og aktuelle version, skal du bruge et øjeblik på at opdatere dit website. Hvorfor? Fordi gammel software er den primære årsag til infektioner. Dette omfatter din CMS-version, plugins, temaer og alle andre udvidelsestyper.

Skift dine adgangskoder

Vælg en god og stærk adgangskode. En god adgangskode er bygget op omkring tre kernekomponenter – den er kompleks, lang og unik. Dit website har forskellige adgangspunkter som FTP, SFTP, SSH, cPanel. Det ved angriberne, og de vil ofte udnytte flere forskellige adgangspunkter. Som minimum skal du sørge for at opdatere adgangskoden for alle administratorkonti. Ofte opretter brugere flere administratorer, end de har brug for, for så kun at opdatere en og glemme de andre. Der findes ikke et bedre tidspunkt at rydde op end efter et sikkerhedsbrud.

Skift adgangskoden til din database

Hvis du bruger en CMS (WordPress, Joomla osv.), skal du ændre adgangskoden til databasen. Sørg for at opdatere din konfigurationsfil – Joomla: configuration.php og WordPress: wp-config.php. Dette er ikke en automatiseret handling, så du skal vide, hvordan du åbner og redigerer disse filer manuelt. Og hvis du ikke er bekendt med håndtering af ændringer i dine database- og konfigurationsfiler, og dit website hostes sammen med GoDaddy, skal du kontakte kundesupport.

* Hvis du ikke ved, hvordan du ændrer dine adgangskoder (angivet ovenfor), og dit website ikke hostes sammen med GoDaddy, skal du kontakte din vært for at opdatere dine adgangskoder.

Kør en virusscanning på din pc

I mange tilfælde oplever vi sikkerhedsbrud på websites via lokale miljøer (notebooks, computere osv.). Det er derfor, vi altid beder dig om at bruge et øjeblik på at køre et antivirusprodukt. Faktum er, at det er ligegyldigt, hvor mange gange dit website bliver ryddet, for hvis din computer er inficeret, kan dit website også nemt blive det.

Begyndt at lave sikkerhedskopier af dit website

Når websitet er ryddet op og sikkert, er det god praksis at lave regelmæssige sikkerhedskopier. Der findes en række løsninger til sikkerhedskopiering på markedet, som du kan bruge. Hvis du hoster dit website sammen med GoDaddy, kan du tilmelde dig Sikkerhedskopiering af website. Sikkerhedskopiering af website har automatisk integration med din hostingkonto og er meget nemt at konfigurere.

Hold serveren ren

Mange gange oplever vi, at kunder har "overfyldte" servere fyldt med gamle installationer af deres CM-systemer, temaer eller plugins. Med tiden går disse gamle installationer i glemmebogen, men angribes af malware, der står klar til at inficere hele serveren efter hver sanering. Brug et øjeblik på at adskille disse ting, som hører til på en test-, opsætnings- eller produktionsserver.