Oprettelse af MySQL eller SQL-serverdatabaser til din hostingkonto

Alle vores hosting-konti understøtter MySQL-databaser. Windows-konti (Hosting Control Panel og Plesk) understøtter også MS SQL. Windows Hosting Control Panel-konti understøtter også Access-databaser. Denne artikel dækker MySQL og MS SQL;

Hvis du ønsker at oprette en database til din website, afhænger den tilgængelige type af hvilken type hostingkonto du har (mere information):

MySQL MS SQL Tilgå
cPanel
Plesk
Hosting Control Panel Linux
Hosting Control Panel Windows

Hvis du ønsker at bruge en Access-database, er de behørige trin tilgængelige her.

Hvis du opretter en database til at installere en applikation, såsom WordPress, kan du også installere den gennem dit kontrolpanel uden selv at oprette en database (mere information).

Opsætning af en database til din website

1. Log ind på din Kontoadministration.
  2. Klik på Webhosting.

Klik på en af følgende, baseret på den type hosting du har. Du kan se dette på det andet ord i din hostings beskrivelse under din hosting-kontos domænenavn, f. eks. Deluxe Web korrelerer til Web/Classic (Hosting Control Panel).

Web/Classic (Hosting Control Panel)

1. Ved siden af den hosting-konto, du vil bruge, skal du klikke på Start.
  2. I afsnittet Databaser i Hosting Control Panel skal du klikke på det ikon, som svarer til den database, som du vil oprette.
  3. Klik påTilføj.
  4. Udfyld felterne. For at tillade direkte adgang skal du klikke på Yderligere funktioner.

BEMÆRK: Kontakte kundesupport, hvis du har brug for Tillad direkte databaseadgang, men ikke ser feltet. Direkte databaseadgang er kun mulig med betalte hostingplaner. Hvis du ikke er sikker på, hvad direkte databaseadgang er, så se

5. Bekræft indstillingerne og klik på OK.

Det tager op til 1 time at oprette en database.

Når først databasen er oprettet, kan du klikke på Handlinger og derefter på Detaljer for at finde mere information, såsom dens værtsnavn.

Linux (cPanel)

1. Ved siden af den hosting-konto, du vil bruge, skal du klikke på Start.
  2. I afsnittet Databaser skal du klikke på Guiden MySQL-database.
  3. I feltet Ny database skal du indtaste et navn på din database og derefter klikke på Næste trin.
  4. Udfyld felterne Brugernavn, Adgangskode og Adgangskode (igen) og klik derefter på Opret bruger.
  5. Vælg de rettigheder, som brugeren skal have, og klik derefter på Næste trin.

Windows (Plesk)

I Parallels Plesk-panel opretter du databaser og derefter enten opretter nye brugere til dem eller giver eksisterende brugere adgang.

1. Ved siden af den hosting-konto, du vil bruge, skal du klikke på Start.
  2. Gå til fanen Websites og domæner.
  3. Klik på Databaser.
  4. Klik på Tilføj ny database.
  5. Udfyld felterne Databasenavn og Type og klik derefter på OK.
  6. Vælg Opret en ny databasebruger, hvis du vil oprette en ny bruger for denne database og angive et brugernavn og en adgangskode til den. Ellers fravælges indstillingen.
  7. Klik OK.

Sådan administreres databasebrugeres adgang

1. Gå til fanebladet Brugere.
  2. I kolonnen Navn klikker du på den databasebruger, som du ønsker at administrere.
  3. Fra menuen Database vælges enten den individuelle database, som brugeren kan tage adgang til, eller vælg Alle for at give brugeren adgang til alle databaser af den type.
  4. BEMÆRK: Delte Plesk hostingkonti har to sæt databasebrugere: en til MySQL og en til Microsoft SQL-server. Hvis databasen, som du vil give brugeren adgang til, ikke er tilgængelig, er det sikkert fordi, brugeren er til en anden databasetype. Du kan imidlertid oprette en ny databasebruger med det samme navn til den databasetype og give dem adgang.

5. Klik OK.

Hvis du skal oprette yderligere brugere, skal du gå til fanebladet Brugere og klikke på Opret ny databasebruger. Hver databasebruger kan kun tage adgang til en databasetype. Du kan imidlertid oprette brugere med det samme navn til hver databasetype.