Sådan administrerer du din lagerbeholdning

God administrering af dit varelager er altafgørende, så du altid har kontrol over udgifterne og holder dine kunder tilfredse med populære varer på lager. Med webshoppens lagerfunktion bliver det lettere at holde styr på det hele.

Bemærk: Denne artikel omhandler den uafhængige version af Webshop. Den gælder ikke for versionen Website Builder.

1. Log ind på din Kontoadministration.
    2. Gå til listen Produkter, klik på Webshop og derefter på Administrér ud for den konto, du vil anvende.
    3. Gå til fanen Produkter øverst på skærmen, og klik på Produkter.
    4. På siden Alle produkter klikker du nu på det produkt, som du vil angive antal på lager for.
    5. Klik på fanen Lagerbeholdning og valgmuligheder for et produkt, og indstil menuen Lagerbeholdning til Registrér lagerbeholdning. (Som standard er menuen Hvis antal når nul indstillet på Tillad reservation.)
      Vælg Registrér lagerbeholdning
    6. Bemærk: Hvis Tillad reservation aktiveres kan kunder afgive ordre på en vare, selvom lagerantallet er på 0. Hvis du derimod vælger Tillad ikke reservation vises der en advarsel på din butiksfacade, når produktantallet falder til under 3. Og kunden vil ikke kunne købe produktet, når lagerbeholdningen når ned på 0.

7. I feltet Lagerbeholdning angiver du derefter, hvor mange enheder du har til rådighed af det pågældende produkt.
    8. Hvis du har et produkt i flere varianter – forskellige størrelser, farver osv. – kan du klikke på Opret ny valgmulighed i sektionen Valgmuligheder.
      Angiv antallet under Lagerbeholdning, og klik på fanen Opret valgmuligheder

Bemærk: Når du har tilføjet en valgmulighed, kan du oprette varianter for hver valgmulighed. (Du kan få yderligere oplysninger i

.)

9. For at registrere antal på lager af en vare og dens varianter skal du klikke på knappen Avanceret registrering , så den skifter fra Fra til Til.
      Angiv antallet under Lagerbeholdning, og klik på fanen Opret valgmuligheder

Bemærk: Når du slår Avanceret registrering til, så låses feltet Lagerbeholdning, fordi du skal angive antal på lager af hver variant. Det gøres i skemaet Valgmuligheder nederst på siden. Hvis du sætter Avanceret registreringFra igen, så vises antalsfeltet for hver variant ikke længere. Det vil sige, at du kun skal angive et samlet antal i feltet Lagerbeholdning, som er det eneste, der vises.
      Feltet Lagerbeholdning er låst, hvis der er forskellige valgmuligheder for produktet

10. Hvis du slår Avanceret registrering til, kan du i tabellen under sektionen Valgmuligheder redigere hver variants SKU, Pris, Salgspris og Antal.
      I tabellen under sektionen Valgmuligheder kan du redigere SKU, Pris, Salgspris og Antal.
    11. Hvis der er en specifik kombination af Valgmulighed/Variant, som du ikke vil vise på din butiksfacade, kan du klikke på minustegnet yderst til højre i tabelrækken. Avanceret registrering sletter ikke varen, men skjuler den kun på din butiksfacade. (Klik på den venstredrejende pil, hvis du vil vise en skjult vare igen.)
      Klik på minustegnet for at skjule varen, eller den venstredrejende pil, hvis du vil vise den igen.

Bemærk: Hvis du klikker på Skjul fjernede varer eller Vis fjernede valgmuligheder nederst i tabellen, kan du skjule eller se alle de fjernede varer med et enkelt klik. For at vise dem på din butiksfacade skal du klikke på hver enkelt venstredrejende pil.

12. Klik på Gem, når du er færdig med produktet.