Styring af kontoadministratorer for domænenavne

Kontoadministratorer kan styre domænenavne fra separate konti uden at have direkte adgang til din konto eller faktureringsoplysninger.

Se

for at få oplysninger om kontoadministratorens rolle i konfiguration af adgang til dine domænenavne.

BEMÆRK: Denne artikel gør sig kun gældende for doænenavne. Se

for at få oplysninger om indstilling af administratorer for hostingkonti.

Sådan kan du give Kontoadministratorer adgang til at styre domænenavne.

Tilføjelse af kontoadministratorer

Sådan tilføjes kontoadministratorer

Det første trin til at give en Kontoadministrator adgang til dit domænenavns indstillinger er at invitere dem til at være din Kontoadministrator.

1. Log ind på din Kontoadministration.
  2. Fra afsnittet Min konto klikker du på Indstillinger.
  3. Klik på Kontoadministrator.
  4. Udfyld Kontoadministrator-felterne, og klik derefter på Inviter.

Din nye Kontoadministrator modtager en e-mail med emnet, "Invitation til at administrere ressources for [dit navn]." Denne e-mail indeholder et link til at acceptere Kontoadministrator-invitationen. Den nye Kontoadministrator skal enten oprette en ny konto eller logge ind på en eksisterende konto for at acceptere invitationen.

Adgangsgivelse til kontoadministratorer

Når først din nye kontoadministrator accepterer invitationen, kan du tildele domænenavne for dem at styre. Du kan holde de tildelte doænenavne i separate mapper, så det er nemt at tildele dem, ved at oprette en mappe i Domæneadministration med Kontoadministrator-tilladelser.

BEMÆRK: Du skal have Premium DNS for at kunne give dine kontoadministratorer DNS-adgang og redigeringstilladelser.

Sådan gives adgang til kontoadministratorer

1. Log ind på din Kundechef.
  2. Ved siden af Domæner skal du klikke på Start.
  3. I afsnittet Avancerede indstillinger og under Mapper klikker du på Tilføj mappe. Hvis du ikke ser Advancerede indstillinger, klikker du på den lille pil til venstre for domænenavnene.
  4. Navngiv mappen, og klik derefter på Tildel kontoadmin.

BEMÆRK: Du kan også bruge eksisterende mapper.

5. Fra listen Kontoadministrator vælger du den Kontoadministrator, som skal have adgang til mappen, og vælger derefter en af følgende adgangsvalg:
    • Administratoradgang — Administrer alle af følgende domænenavnsfunktioner: Kontaktpersoner, Navneservere, Værter, Videresendelse af domæne, Lås/Lås op, Automatisk fornyelse, Annuller og Underdomæner
    • Kundeadgang – Administrér kun de funktioner, som du vælger
    • Skrivebeskyttet adgang – Vis kun domænenavne uden administration af nogen funktioner
    • Ingen – Lad ikke kontoadministrator få adgang til denne folder
  6. Klik OK.

Tildeling af domænenavne til kontoadministratorer

Når først kontoadministratorer har adgang til mapper, kan de styre de domænenavne, som du tildeler til deres mapper.

Sådan tildeles domænenavne til kontoadministratorer

1. Log ind på din Kundechef.
  2. Ved siden af Domæner skal du klikke på Start.
  3. Hold musen over den mappe, som indeholder de domænenavne, du vil tildele din kontoadministrator. Fra rullemenuen vælger du Rediger.
  4. Vælg din kontoadministrator og mappeprivilegier.
  5. Klik på Gem.

BEMÆRK: Du er nødt til først at oprette en mappe for at kunne tilføje domæner til en mappe. Når først den er oprettet, går du til skærmbilledet Alle domæner på Domæneadministration og sætter et kryds ved siden af de(t) domæne(r), som du ønsker i den pågældende mappe. Gå derefter til Organiser og vælg Føj til mappe.

Tildeling af roller til kontoadministratorer

Du kan definere og derefter tildele adgangsprofiler til dine kontoadministratorer.

• Admin – Dette er det højeste adgangsniveau. Din kontoadministrator kan påtage sig alle roller, som du har defineret.
  • Kundeadgang – Specificér de roller, som du ønsker din kontoadministrator skal have:
    • Kontaktpersoner – Din kontoadministrator kan modificere kontaktoplysninger for betroede domænenavne, samt Nexus-information for .us domænenavne.
    • Navneservere – Din kontoadministrator kan modificere navneserveroplysninger for de betroede domænenavne.
    • Værter – Din kontoadministrator kan administrere værtssammendraget for de betroede domænenavne.
    • Videresendelse af domæne – Din kontoadministrator kan administrere domænenavne, som videresender indstillinger for de betroede domænenavne.
    • Automatisk fornyelse – Din kontoadministratorkan indstille, som betroede domænenavne fornyer automatisk ved udløb.
    • Annullér – Din kontoadministrator kan annullere de betroede domænenavne.
    • Underdomæner – Din kontoadministrator kan administrere underdomæneindstillingerne for de betroede domænenavne.
  • Skrivebeskyttet – Din kontoadministrator kan se betroede domænenavne, men kan ikke foretage modifikationer.

Fjernelse af kontoadministratorer

Du kan fjerne kontoadministratorers adgang til dine domænenavne ved brug af dine Kontoindstillinger.

1. Log ind på din Kundechef.
  2. Fra afsnittet Min konto klikker du på Indstillinger, og derefter på Kontoadministrator.
  3. Fra menuen Kontoadministrator vælger du den kontoadministrator, som du vil fjerne, og klikker derefter på Tilbagekald.