Udfør en trace route i macOS

Hvis du benytter macOS X, skal du bruge Terminal til at udføre en trace route.

1. Åbn Terminal (findes i mappen Applications (Applikationer) > Utilities (Hjælpeprogrammer)).
  2. I vinduet Terminal skal du indtaste traceroute www.mitDomænenavn, hvor mitDomænenavn er det domæne (plus dets suffiks, f.eks. .com), du vil spore.
  3. Tryk på Retur. Din trace route vises i vinduet Terminal. Din trace route er gennemført, når du kan se navnet på din Mac (f.eks. "My-MacBook") nederst på den nummererede liste.
  4. Vælg resultaterne og højreklik og vælg derefter Kopier eller tryk på COMMAND+C for at kopiere teksten.
  5. Indsæt teksten i et tekstredigeringsprogram (som TextEdit), og gem filen.