Viderestil URLer med din hosting-konto

En viderestilling sender automatisk besøgende på et website videre til en destination du har valgt. Det kan enten være et nyt område på samme website eller et helt nyt website. For eksempel kan du viderestille besøgende fra roden af dit domæne til et underbibliotek med særligt indhold såsom en blog.

Indhold (filer og mapper) under den sti som viderestilles kan viderestilles til roden af destinationsdomænet eller til samme sti på destinationsdomænet, eller du kan vælge slet ikke at viderestille dem.

For at Viderestile URLer med Din Hosting-konto

1. Log ind på din Kundechef.
  2. Klik på Webhosting.

Klik på en af følgende, baseret på den type hosting du har. Du kan se dette på det andet ord i din hostings beskrivelse under din hosting-kontos domænenavn, f. eks. Deluxe Web korrelerer til Web/Classic (Hosting Control Panel).

Web/Classic (Hosting Control Panel)

1. Ved siden af den hosting-konto, du vil bruge, skal du klikke på Start.

BEMÆRK: Vores Windows Webhosting konti tillader ikke viderestilling af URLer.

2. Fra menuen Indstillinger skal du vælge Viderestilling af URLer.
  3. Klik på knappen Ny viderestilling.
  4. Angiv det domæne på din konto som du ønsker at viderestille. Hvis du ønsker at viderestille alle domænerne på din hostingkonto, skal du markere feltet Alle domæner på denne konto. Ellers skal du angive de biblioteker som indeholder de websites du ønsker at viderestille i feltet Sti.
  5. Vælg om du ønsker alle udgaver af dit website med eller uden www.
  6. Vælg om destinationen er http eller https og angiv det domænenavn du ønsker at viderestille. Angiv også en eventuel sti. Hvis du ikke udfylder feltet Sti, bliver URLen viderestillet til roden af det domæne du har angivet. Klik på Næste. Vinduet Type fremkommer så.
  7. Vælg hvilken type viderestilling du vil anvende.

BEMÆRK:Viderestillinger kan være permanente (en 301-viderestilling) eller midlertidige (en 302-viderestilling). Viderestillingstypen bliver oplyst til browsere og søgemaskiner via det viderestillende websites HTTP-respons. Søgemaskiner behandler 301- og 302-viderestillinger forskelligt. Hvis du vil vide mere om viderestillingssider, kan du læse Hvad er 301- og 302-viderestillingssider?.

8. Vælg indstilling for viderestilling af indhold. Denne indstilling bestemmer hvordan din viderestilling opfører sig når en besøgende går til en indholdssti på dit domænenavn såsom http://coolexample.com/path.
    • Samme sti viderestiller besøgende til den samme indholdssti på måldomænenavnet. Hvis en besøgende for eksempel går til http://coolexample.com/path, bliver hun eller han viderestillet til http://mycoolestdomains.com/path.
    • Rodviderestilling viderestiller besøgende til roden af måldomænenavnet uafhængigt af stien til indholdet. Hvis en besøgende for eksempel går til http://coolexample.com/path, bliver hun eller han viderestillet til http://mycoolestdomains.com.
    • Ingen viderestilling viderestiller ikke besøgende når de går til en indholdssti. Hvis en besøgende for eksempel går til http://coolexample.com/path, bliver hun eller han ikke viderestillet og indlæser http://coolexample.com/path.

Dit domæne bliver nu viderestillet med de indstillinger du har valgt. Det kan tage op til 24 timer at implementere viderestillingen. Hvis du ønsker at ændre eller annulere viderestillingen, skal du bare vælge viderestillingen og klikke på Rediger eller Slet i værktøjslinjen.

Linux (cPanel)

1. Ved siden af den hosting-konto, du vil bruge, skal du klikke på Start.
  2. I afsnittet Domæner skal du klikke på Viderestillinger.
  3. Udfyld følgende felterne og klik derefter på Tilføj:
    • Type — Vælg den type viderestilling du ønsker. Det har kun betydning for indeksering i søgemaskiner.
    • Vælg de hostede domæner du ønsker at viderestille eller vælg Alle Offentlige Domæner og angiv derefter den sti du ønsker at viderestille.
    • viderestiller til — Angiv den URL du vil viderestille til. For eksempel http://coolexample.com/directory/.
    • www. redirection — Vælg om URLen skal viderestilles med eller uden præfixet www. Hvis du for eksempel ønsker at viderestille smarteksempel.com men ikke www.smarteksempel.com, skal du vælge Viderestil ikke www..
    • Viderestilling med jokertegn — Vælg Viderestilling med jokertegn hvis du vil viderestille alle filer i et bibliotek til samme filnavn i det nye bibliotek. For for eksempel ville smarteksempel.com/foto.jpg viderestille til smarteksempel.net/foto.jpg. Hvis du ikke vælger Viderestilling med jokertegn, bliver smarteksempel.com/foto.jpg viderestillet til smarteksempel.net.

Windows (Plesk)

Plesk-konti kan ikke viderestille specifikke URLer fra et domænenavn, for eksempel http://coolexample.com/test.html til en anden URL. Men Plesk kan viderestille domænenavne til specifikke URLer.

1. Ved siden af den hosting-konto, du vil bruge, skal du klikke på Start.
  2. Klik på Tilføj nyt domæne.
  3. I afsnittet Hostingtype skal du vælge Viderestilling.
  4. I feltet Destinationsadresse skal du angive den URL du ønsker at domænet skal viderestille til.
  5. Vælg eventuelle andre indstillinger du ønsker at anvende og klik så på OK.