Nå, det ser ud til at disse skøre robotter har travlt, igen! De har overtaget og oversat denne side til dit sprog. Robotterne har virkelig kun de bedste hensigter i deres metalhjerter. De vil bare hjælpe! Lad os vide, hvordan robotterne klarer det, med knapperne nederst på siden. Gå til engelsk version

Hvad er forskellen på et register, en registrator og en registrant?

Der er tre forskellige roller involveret i domænenavnsregistreringsprocessen: Registeret, registratoren og registranten.

Register: Et domænenavnsregister er en organisation, der administrerer domænenavne på topniveau. De opretter domænenavnextensions, indstiller reglerne for domænenavnet og arbejder sammen med registratorer om at sælge domænenavne til offentligheden. For eksempel administrerer VeriSign registreringen af .com -domænenavne og deres domænenavnesystem ( DNS ).

Registrator: Registratoren er en akkrediteret organisation, som f.eks. GoDaddy, som sælger domænenavne til offentligheden. Nogle har evnen til at sælge topniveaudomænenavne (TLD'er) som .com, .net og .org eller landekode topniveaudomænenavne (ccTLD'er) såsom .us, .ca og .eu.

Registrant: En registrant er den person eller virksomhed, der registrerer et domænenavn. Registranter kan administrere deres domænenavns indstillinger via deres registrator. Når der foretages ændringer af domænenavnet, vil deres registrator kommunikere ændringerne til registeret, der skal opdateres i registerets database. Når du registrerer et domænenavn, bliver du registrant!

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, eller ICANN, har tilsyn med hele domænenavnesystemet. ICANN er en nonprofitorganisation, der er ansvarlig for koordination af domænenavne, IP-adresser og DNS. De sørger for, at IP -adresser og domæner er unikke, så vi kan undgå dubletter. De akkrediterer også registratorer, så de kan tilbyde domæner at registrere.