Hvad er DNS?

DNS, som står for domænenavnesystem, kontrollerer dit domænenavns website og e-mailindstillinger. Når besøgende går til dit domænenavn, kontrollerer dets DNS-indstillinger hvilket firmas server, det søger ud til.

Hvis du f.eks. bruger GoDaddys DNS-indstillinger, vil besøgende nå GoDaddys servere når du bruger dit domænenavn. Hvis du ændrer disse indstillinger til et andet firmas servere, vil besøgende gå til dem i stedet for os, når de besøger dit domæne.

Hvad jeg ser, er mere kompliceret end det...

DNS kan være forvirrende. Det er udviklet med mange forskellige elementer, som kontrollerer forskellige aspekter i dit domænenavn. Her er en hurtig forklaring af hvert:

DNS-element Beskrivelse
Navneserver Navneservere "peger" dit domænenavn til det firma, som kontrollerer dets DNS-indstillinger. Det er som regel det firma, hvor du registrerede domænenavnet.

Hvis dit website imidlertid bliver hostet af et andet firma, vil de til tider give dig navneservere, som du skal pege til i stedet for.
Zonefil Zonefiler er blot de filer, som gemmer alle DNS-indstillinger for dit domæne.

Dit domænenavns zonefil er gemt på firmaets navneserver.
A-fortegnelse A-fortegnelser peger dit domænenavn til en individuel server med en IP-adresse. Et eksempel på en IP-adresse er 123.4.67.5.

Hvert domænenavn har en primær A-fortegnelse, som hedder "@," som styrer, hvad dit domænenavn gør, når nogen besøger det direkte.

Du kan også bruge A-fortegnelser til at pege underdomæner (f.eks. underdomæne.smarteksempel.com) til en servers IP-adresse.

CNAME CNAMEs peger dine underdomæner til en anden server ved hjælp af et servernavn, som f.eks. server1.godaddy.com.

De fleste domænenavne har mange CNAMEs.

I modsætning til A-fortegnelser kan CNAMEs ikke bruge IP-adresser.
MX-fortegnelser MX fortegnelser peger domænenavns e-mail til dets e-mailudbyder.

Hvis dit domænenavn bruger vores navneservere, kan du se eller ændre dit domænenavns DNS gennem os.