Hvad er forskellen på POP og IMAP?

Advarsel: Brug af POP- eller IMAP -serverindstillinger frarådes kraftigt. Fra og med oktober 2022 vil Microsoft 365 -konti, der er konfigureret som POP og IMAP, ikke kunne oprette forbindelse til deres postkasser i e -mailklienter ved hjælp af Basic -godkendelse. Grundlæggende godkendelse er en forældet industristandard, der bliver udfaset. Vi anbefaler, at du opdaterer din konto, så den bruger Exchange -indstillinger (den kan være angivet som Office 365 eller Microsoft 365, afhængigt af din e -mailklient). Lær mere fra Microsoft .

POP står for Post Office Protocol og er designet som en nem måde at få adgang til en ekstern e -mailserver på. Den seneste version er POP 3 og understøttes af stort set alle e -mailklienter og servere.

POP fungerer ved at downloade dine e -mails fra din udbyders mailserver og derefter markere dem til sletning der. Det betyder, at du kun nogensinde kan læse disse e -mailmeddelelser i den pågældende e -mailklient og på den pågældende computer. Du kan ikke få adgang til tidligere downloadede e -mails fra andre enheder, andre e -mailklienter eller via webmail.

Da POP ikke synkroniserer mapper, er sendte e -mails kun tilgængelige i den e -mailklient, hvor meddelelsen blev sendt. E -mails vises ikke på serveren eller andre e -mailklienter, der er forbundet med postkassen.

IMAP står for Internet Message Access Protocol og er designet specielt til at fjerne POP's begrænsninger.

IMAP giver dig mulighed for at få adgang til dine e -mails fra enhver klient, på enhver enhed, og logge ind på webmail når som helst, indtil du sletter dem. Du får altid vist de samme e -mails, uanset hvordan du får adgang til din udbyders server.

Da din e -mail er gemt på udbyderens server og ikke lokalt, kan du støde på e -maillagergrænser, når du bruger IMAP.