Installér Microsoft SQL Server Express

Du kan installere og anvende Microsoft SQL Server Express på din Windows server uden at betale licensgebyrer.

Hvis din Windows server har Plesk, anbefaler vi i stedet at installere SQL Express direkte via Plesk.

1. Etabler forbindelse til din Windows server via Fjernskrivebord.
  2. Gå til menuen Start og åbn Internet Explorer.

Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du sandsynligvis tillade fildownloads i Internet Explorer.

3. Indsæt én af følgende webadresser i adressebjælken alt efter hvilken version du vil bruge og tryk så på Enter. Alle versioner er kompatible med Windows Server 2008 og 2012.
    Version Link til download
    SQL Server 2008 http://download.microsoft.com/download/0/4/B/04BE03CD-EAF3-4797-9D8D-2E08E316C998/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe
    SQL Server 2012 http://download.microsoft.com/download/8/D/D/8DD7BDBA-CEF7-4D8E-8C16-D9F69527F909/ENU/x64/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe
    SQL Server 2014 http://download.microsoft.com/download/E/A/E/EAE6F7FC-767A-4038-A954-49B8B05D04EB/ExpressAndTools%2064BIT/SQLEXPRWT_x64_ENU.exe

Hvis du har problemer med at downloade filen, skal du tillade fildownloads i Internet Explorer.

4. Rul ned og klik på Kør for at begynde at downloade SQL-serveren.
  5. Hvis du benytter en ny server med Windows Server 2012, skal du først genstarte din server for at installere .NET-opdateringer.

6. Klik på Ja for at starte installationen.
  7. Klik på Ny installation eller tilføj funktioner til en eksisterende installation.
  8. Acceptér betingelserne for SQL Server og fortsæt med resten af trinene i installationsguiden. Sørg for at udføre følgende i løbet af guiden:
    • Når du når til afsnittet om serverkonfiguration, skal du indstille SQL Server Browser til Automatisk.
    • Når du når til afsnittet om konfiguration af af databaseprogram, skal du vælge blandet tilstand for godkendelse og angive en hovedadgangskodefor din SQL Server-installation.

Bortset fra ved de ovenstående installationstrin kan de fleste brugere bare klikke på Næste ved alle de andre installationsindstillinger. Hvis du har spørgsmål om de forskellige indstillingsmuligheder, kan du se Den officielle dokumentation til Microsoft SQL Server.