Skifter til root-brugeren på min Linux-server

På et tidspunkt vil du sikkert få brug for at installere et program eller redigere en konfigurationsfil, der kræver adgangsrettigheder som root/admin, hvis du vil udnytte din Linux-server optimalt. Det gør du ved at blive stedfortræderbruger, superbruger eller switchbruger.

Advarsel: Fordi du kan gøre alt, når du har root/admin-adgang, er det meget nemt at lave rod i din server. Vær forsigtig.
  1. Aktivér root/admin-adgang til din server.
  2. Forbind via SSH til din server, og kør denne kommando:
    ‌sudo su -
  3. Indtast din adgangskode til serveren. Du har nu root-adgang.