Kontoadministration Hjælp

Sådan opretter du en stærk adgangskode

Beskyt dig selv og dine personlige oplysninger ved at oprette en stærk adgangskode, der er unik for dig og din konto.

Din adgangskode er den første sikkerhedsbarriere, der skal beskytte dine personlige oplysninger, og en stærk adgangskode øger sikkerheden. Hvis din adgangskode er for enkel, er den nemmere at gætte – og hvis nogen kan gætte din adgangskode, kan de også få adgang til din konto og dine oplysninger. Hvis du bruger den samme adgangskode til flere konti, er disse konti også i fare. Bare rolig, vi har nogle tips og tricks til, hvordan du kan lave en stærk adgangskode.

Sådan laver du din adgangskode

• Brug et langt adgangsudtryk eller en hel sætning i stedet for et enkelt ord.
  • Nogle ord anvendes ofte som adgangskoder (for eksempel adgangskode1). Undgå dem! De er meget nemme at gætte.
  • Alfanumeriske erstatninger (for eksempel 4DG4NG$WK0DE) er nemme at omgå og ikke særligt effektive.
  • Opret et adgangsudtryk, der er unik for dig.
  • Genbrug ikke den samme adgangskode på flere konti. Det er fristende at bruge den samme adgangskode – men hvis én konto kompromitteres, så kan alle de konti, du har brugt den adgangskode til, være i fare.

Sådan husker du din adgangskode

• Et adgangsudtryk er et godt valg. Det er nemt for dig at huske en sætning eller en vending, mens den er svær for andre at gætte.
  • Brug en adgangskodehusker til at holde styr på dine adgangskoder. På den måde kan du oprette unikke adgangskoder til alle dine konti, uden at du behøver at kunne huske dem alle.

Sådan forbedrer du kontosikkerheden

• Konfigurer totrinsbekræftelse, og tilføj et ekstra lag sikkerhed. Totrinsbekræftelse tilføjer et ekstra godkendelsestrin (såsom at modtage en kode via SMS), når du logger på eller redigerer følsomme oplysninger. Det betyder, at din konto ikke kan tilgås med adgangskoden alene.
  • Del aldrig din adgangskode med andre. Vi beder aldrig om din adgangskode andre steder, end når du logger på.
  • Hvis andre har brug for adgang til din konto, skal du anvende delegeret adgang til at give dem adgang til din konto, uden at du behøver at give dem beskyttede oplysninger.
  • Skift adgangskode eller adgangsudtryk ofte for at øge sikkerheden. Hvis du har mistanke om, at din konto er blevet kompromitteret, skal du ændre oplysningerne på din konto for at forhindre, at andre kan få adgang til din konto igen.

Undgå lækkede adgangskoder

• Vi tjekker nye adgangskoder op mod databaser, der indeholder faktiske adgangskoder, der er blevet lækket i forbindelse med brud på datasikkerheden. Hvis en adgangskode har været lækket, giver vi dig besked og anbefaler, at du anvender en anden adgangskode.
  • Der er større risiko for, at tidligere lækkede adgangskoder bliver brugt til at misbruge andre konti, så vi anbefaler, at du ikke bruger dem. En enkel adgangskode kan virke nemmere på kort sigt, men vi ønsker at beskytte dig og din konto på lang sigt!
  • Du kan få mere at vide om, hvordan du opretter en stærk adgangskode og tester din nuværende adgangskodes styrke på denne hjemmeside.