Hvordan fungerer et SSL-certifikat

Et SSL-certifikat sikrer sikker, nem og praktisk internetshopping. Når en internetbruger kommer ind på et sikkert område — ved f.eks. at indtaste kreditkortoplysninger, e-mailadresse eller andre personlige data, — gør shoppingsitets SSL-certifikat det muligt for browseren og webserveren at bygge en sikker, krypteret forbindelse. SSL-handshakeprocessen, som etablerer den sikre session, foregår diskret bag kulisserne uden afbrydelse af kundens shoppingoplevelse. Et hængelås-ikon i browserens statuslinje og præfikset "https://” i URL-adressen er de eneste synlige indikationer på en igangværende sikker session.

Derimod, hvis en bruger forsøger at sende personlige oplysninger til et ikke-sikker website (dvs. et site, som ikke er beskyttet med et gyldigt SSL-certifikat), udløser browserens indbyggede sikkerhedsmekanisme en advarsel til brugeren og minder om, at sitet ikke er sikkert, og at følsom data måske bliver opfanget af tredjeparter. Med sådan en advarsel vil de fleste internetbrugere sikkert handle et andet sted.

Du kan finde flere oplysninger på vores side SSL-certifikat.