Installer Memcached PHP -bibliotekerne på Plesk Linux

Memcached er et gratis og effektivt objektcachelagringssystem, som du kan installere for at forbedre ydelsen på dit website. Memcached fungerer kun, hvis du installerer dæmonen, installerer PHP -bibliotekerne og konfigurerer din PHP -applikation korrekt.

PHP -bibliotekerne for Memcached installeres over kommandolinjen. Du skal være logget ind som rodbruger for at køre disse kommandoer.

1. Aktivér administratoradgang på din Gen 3 eller Gen 4 server, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Opret forbindelse til min server med SSH (Secure Shell) .
  3. Skift til rodbrugeren .
  4. Installer de nødvendige afhængigheder
    • CentOS-brugere:
      yum -y installer gcc glibc-devel libmemcached-devel zlib-devel plesk-php*-devel
    • AlmaLinux -brugere:
      yum groupinstall "Udviklingsværktøjer"
    • Ubuntu-brugere:
      apt install autoconf automake gcc libmemcached-dev libhashkit-dev pkg-config plesk-php*-dev zlib1g-dev
  5. Installer PHP PECL -biblioteket til den ønskede version af PHP. Du skal gøre dette for hver PHP -version, du bruger .
    /opt/plesk/php/7.4/bin/pecl install memcached

Du bliver spurgt flere gange, mens softwaren installeres. Medmindre du har et specifikt behov, skal du trykke på "enter" for at acceptere standardværdien i hvert enkelt tilfælde.

Bemærk: I nogle situationer kan du se en fejl som denne:

shtool at '/tmp/memcached/build/shtool' findes ikke eller er ikke eksekverbar. Sørg for, at filen findes og er eksekverbar, og kør derefter dette script igen. FEJL: phpize mislykkedes

Hvis dette sker, skal du konfigurere PHP til at bruge en anden midlertidig mappe og køre kommandoen igen.

mkdir/root/tmp && /opt/plesk/php/7.4/bin/pear config-set temp_dir/root/tmp /opt/plesk/php/7.4/bin/pecl install memcached

6. Registrer modulet i PHP.

echo "extension = memcached.so" > /opt/plesk/php/7.4/etc/php.d/memcached.ini
  7. Opdater Plesk's PHP -handler.

plesk bin php_handler --reread
  8. Til sidst skal du genstarte Apache og PHP-FPM.

systemctl genstart httpd systemctl genstart plesk-php74-fpm
    • Ubuntu-brugere:
      systemctl genstart apache2 systemctl genstart plesk-php74-fpm

Relaterede trin

Flere oplysninger

• Vores servereksperter kan udføre disse trin mod betaling. Du kan få flere oplysninger om vores eksperttjenester ved at gå til menuen for ekspertservice .