Tilslutning til MySQL ved brug af PHP

Du kan få adgang til MySQL-databaser direkte gennem PHP-scripts. Dette lader dig læse og skrive data til din database direkte fra din website.

1. Etabler forbindelse til din MySQL-server ved hjælp af udsagnet mysql_connect. Eksempel:
    $con = mysql_connect('VÆRTSNAVN','BRUGERNAVN','ADGANGSKODE');

Hvis du har brug for hjælp med dine mysql_connect oplysninger, bedes du se Visning af din databases detaljer med delt hostingkonti.

2. Vælg den database, som du ønsker adgang til ved hjælp af mysql_select_db. Eksempel:
    mysql_select_db('DATABASENAVN', $con)

Hvor 'DATABASENAVN' er navnet på din database – dette vises også på din databases informationsside.

Efter etablering af forbindelsen og valg af databasen kan du foretage forespørgsler ved brug af PHP.

Som en hjælp til at oprette din egen forbindelsesstreng har vi inkluderet et eksempel nedenfor.

Eksempel på PHP MySQL-forbindelsesstreng

Denne tilslutningsstreng søger i en database (your_dbusername, finder en særlig tabel (your_tablename) og angiver derefter alle værdierne i tabellen for et felt (dvs. kolonne), som du specificerer (your_field).

?php
	//Eksempel på syntaks for databaseforbindelse til PHP og MySQL.

//Opret forbindelse til database

$hostname="your_hostname";
	$username="your_dbusername";
	$password="your_dbpassword";
	$dbname="your_dbusername";
	$usertable="your_tablename";
	$yourfield = "your_field";

mysql_connect($hostname,$username, $password) or die ("html>script language='JavaScript'>alert('Kan ikke oprette forbindelse til database! Prøv igen senere.'),history.go(-1)/script>/html>");
	mysql_select_db($dbname);

# Kontroller, om fortegnelse findes

$query = "SELECT * FROM $usertable";

$result = mysql_query($query);

if($result){
		while($row = mysql_fetch_array($result)){
			$name = $row["$yourfield"];
			echo "Name: ".$name."br/>";
		}
	}
?>

Du kan få yderligere oplysninger på siden MySQL-funktioner på php.net.