Administreret WordPress Hjælp

Hvad er en CDN?

Content Delivery Network (CDN) er et netværk med servere, som leverer indhold. Formålet med CDN er at cache og hurtigere levere statisk indhold baseret på den geografiske placering mellem oprindelsesserveren og brugeren, som foretager anmodningen. Dette betyder, at hvis nogen i Japan besøger din website, som er hostet i USA, bliver den indlæst lige så hurtigt som en website, der bliver hostet i Japan.

Fordelene ved at bruge CDN er:

• forbedret tilgængelighed og redundans af indhold – meget trafik eller hardwarefejl kan medføre nedetid for din website, men et CDN distribuerer belastningen, så din site kan håndtere mere trafik og overkomme hardwarefejl bedre end en enkelt oprindelsesserver.
  • forbedrede indlæsningstider – brugeren får leveret indhold fra et opkoblingspunkt (point of presence) (PoP), som er geografisk tættere på vedkommende end oprindelsesserveren, hvilket betyder hurtigere indlæsningstider for din website.
  • øget sikkerhed – et CDN kan forøge sikkerheden ved at afbøde DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), hvilket forhindrer risikohacks og standser brute force-forsøg mod dine websites logon-sider og meget mere.

Ikke alle CDN er ens – nogle har en zone URL-adresse, og andre har en brugerdefineret URL-adresse. Forskellen på dem kan ses på kildekoden til din side, og er hovedsaglig æstetisk. Forskellene er:

• CDN med zone URL-adresse samlet med Administreret WordPress Pro+.
    • Et CDN med zone URL-adresse bruger en standard URL-adresse til cachelagret indhold, såsom billeder, ved hjælp af følgende struktur:

Eksempel: https://secureservercdn.net/192.168.1.x/smarteksempel.com/wp-content/uploads/2019/06/qtq80-1024x380.jpeg
    • CDN zone URL-adresser koster mindre at køre og vedligeholde, så de tilbydes ofte som en gratis tilføjelse eller med begrænset brug til et andet produkt.
  • CDN med brugerdefineret URL-adresse samlet med Deluxe og Ultimate hjemmeside-sikkerhed.
    • Et CDN med brugerdefineret URL-adresse bruger sitens domæne til cachelagret indhold, såsom billeder, ved hjælp af følgende struktur:

Eksempel: https://smarteksempel.com/wp-content/uploads/2019/06/qtq80-1024x380.jpeg
    • CDN med brugerdefineret URL-adresse er som regel en tillægsmulighed eller opgradering.

Uanset om du bruger en zone-URL CDN eller en brugerdefineret URL CDN til at cachelagre de statiske elementer fra din website, kan et CDN forbedre dine klikfrekvenstal, eftersom websites, der indlæser langsomt, ofte forlades, før de bliver indlæst.