Hvad er DNSSEC?

DNSSEC er en avanceret DNS-funktion, der føjer ekstra sikkerhed til din DNS. Du får fem gratis DNSSEC-kreditter på din GoDaddy-konto, og du kan anvende dem på domæner, der bruger GoDaddy-navneservere. Hvis du vil beskytte flere domæner, kan du opgradere til Premium DNS og få yderligere DNSSEC-kreditter.

Bemærk: Hvis dit domæne er registreret hos GoDaddy, men ikke bruger vores navneservere, kan du manuelt føje DS-poster til dit domæne.

Vælg et spørgsmål for at se dets svar:

Hvad er DNSSEC?

DNSSEC står for Domain Name System Security Extensions. Det er en sikkerhedsprotokol, der føjer et ekstra beskyttelseslag til DNS'et (Domain Name System) – internettets kontaktliste. DNSSEC fungerer ved digitalt at signere DNS-poster for at sikre, at de ikke ændres eller forfalskes i transit. DNSSEC er med til at forhindre cyberkriminelle i at omdirigere trafik til skadelige hjemmesider som f.eks. phishing-hjemmesider.

Hvorfor er DNSSEC vigtig?

DNSSEC med til at sikre DNS'ets integritet og autencitet. Uden DNSSEC kan cyberkriminelle frit manipulere DNS-poster og omdirigere internettrafik til skadelige hjemmesider, hvilket kan medføre identitetstyveri, økonomiske tab og andre former for cyberkriminalitet. DNSSEC er med til at forhindre disse former for angreb og sørge for en tryggere internetoplevelse for alle.

Hvordan fungerer DNSSEC?

DNSSEC fungerer ved digitalt at signere DNS-poster ved hjælp af nøgler. Disse nøgler skaber et tillidsbånd gennem DNS-systemet, som sikrer, at de anvendte DNS-poster stemmer overens med det DNS, der ligger i domænets zonefil på dets navneservere.

Gå til øverst på siden

Hvordan aktiverer jeg DNSSEC for mit domæne?

Du kan aktivere DNSSEC for domæner, der bruger GoDaddy-navneservere, og så klarer vi zonesigneringsprocessen på dine vegne. Du får fem gratis DNSSEC-kreditter på din GoDaddy-konto, og du kan anvende dem på domæner, der bruger GoDaddy-navneservere. Hvis du vil beskytte flere domæner, kan du opgradere til Premium DNS og få yderligere DNSSEC-kreditter.

Hvis dit domæne ikke bruger GoDaddy-navneservere, skal du konfigurere DNSSEC via din DNS-udbyder. Kravene og begrænsningerne kan variere alt efter dit domænes register og DNS-udbyderen. Kontakt din DNS-udbyder for at få nærmere information. Når din DNSSEC er konfigureret, kan du manuelt føje DS-poster til de af dine domæner, som er registreret hos GoDaddy.

Hvad er fordelene ved at bruge DNSSEC?

DNSSEC yder øget sikkerhed, bedre beskyttelse af personoplysninger og bedre beskyttelse mod cyberangreb. Digitalt signerede DNS-poster er med til at forhindre DNS-forfalskning, cache-forgiftning og andre typer DNS-angreb. Denne proces hjælper med at sikre, at internetbrugere dirigeres videre til de rette hjemmesider, og at deres data forbliver i sikker forvaring. DNSSEC yder også bedre beskyttelse af personoplysninger ved at forebygge, at tredjeparter manipulerer med DNS-forespørgsler.

Hvad er begrænsningerne ved DNSSEC?

Begrænsninger omfatter øget kompleksitet, højere krav til ressourcer og begrænset understøttelse fra visse DNS-udbydere. Implementering af DNSSEC kræver ekstra infrastruktur, som f.eks. nøgleadministration, og kan være en udfordring for mindre organisationer med begrænsede ressourcer. Ikke alle DNS-udbydere understøtter DNSSEC, og det kan begrænse dens effektivitet.

Gå til øverst på siden

Hvordan påvirker DNSSEC DNS-ydeevnen?

DNSSEC lægger mere behandlingstid og netværks-overhead til, fordi der kræves yderligere trin til verificering af DNS-poster, og dette kan forhale DNS-oversættelsestiden. Signerede DNS-poster er større, og dette kan øge netværkstrafikken og medføre længere downloadtid. Disse konsekvenser for ydeevnen er typisk små og opvejes i høj grad af fordelene ved øget sikkerhed.

Hvordan kontrollerer jeg, om DNSSEC er til stede på et domæne og korrekt opsat?

Du kan bruge et onlineværktøj til at tjekke aktuel status for DNSSEC på et domæne. Det kunne f.eks. være DNSViz, Verisign DNSSEC Debugger eller ZoneCheck. Tilgå det domæne, du vil kontrollere, og vent på, at værktøjet genererer en rapport. Rapporten viser, om domænet har aktiveret DNSSEC eller ej. Hvis DNSSEC er aktiveret, kan du også se nærmere oplysninger i rapporten om DNSSEC-nøglerne og-signaturerne for det pågældende domæne.

Bemærk: GoDaddy understøtter ikke denne form for værktøjer og er ikke ansvarlig for værktøjernes eventuelle resultater.

Der er ingen visuel feedback i forbindelse med DNSSEC-sikrede hjemmesider, som der f.eks. er med hængelåssymbolet, der angiver, at en hjemmeside er sikret med et SSL. Du vil typisk slet ikke bemærke, at en hjemmeside har DNSSEC aktiveret. Og hvis der opstår et problem, og DNS'et ikke oversættes korrekt, får du en meddelelse med nærmere oplysninger.

Gå til øverst på siden

Hvordan løser jeg problemer med DNSSEC?

De fleste DNSSEC-problemer opstår i forbindelse med de digitale signaturer, der er gemt i domænets navneservere. Hvis DS-posterne ikke stemmer overens med de digitale signaturer, kan domænet ikke oversættes korrekt.

Hvis du bruger GoDaddy-navneservere, sørger vi på dine vegne for, at de digitale signaturer og DS-posterne er korrekt konfigureret. Hvis du ikke bruger GoDaddy-navneservere, skal du gennemgå dine indstillinger sammen med den DNS-udbyder, som du har opsat DNSSEC hos.

Er det nødvendigt for min hjemmeside eller min organisation at have DNSSEC?

DNSSEC er ikke nødvendig til alle hjemmesider eller organisationer, men det anbefales på det kraftigste til sider, der håndterer følsomme oplysninger, eller som er i høj risiko for at blive udsat for cyberangreb. DNSSEC er med til at sikre DNS'ets integritet og autencitet, hvilket er ekstra vigtigt i organisationer, der håndterer finansielle transaktioner, sundhedsdata eller andre former for følsomme data. I visse brancher og lande har man specifikke bestemmelser, der gør brug af DNSSEC obligatorisk.

Hvorfor bruger alle ikke DNSSEC?

Implementering kræver en indsats, enighed og udgifter (ofte store) internationalt. Implementeringen skrider fremad i jævnt tempo, én domæneendelse og dens register ad gangen. Efterhånden som hver endelse bliver DNSSEC-bevidst, er vi her for at støtte indsatsen for domænenavne, som er registreret gennem GoDaddy.

Gå til øverst på siden