Fejlfinding af WordPress

Bemærk: Hvis du ikke selv vil prøve at ordne din hjemmeside, kan WordPress Premium-supportteam gøre det for dig.

WordPress blev oprindeligt oprettet til at være en bloggingplatform, men har udviklet sig til at blive en af de mest populære applikationer til opbygning af hjemmesider, og driver omkring 40 % af alle hjemmesider på nettet. Her er en liste over de mest almindelige fejl, som kan påvirke en WordPress-site, samt en forklaring på, hvordan de løses.

Bemærk: Denne artikel omhandler kun de mest almindelige WordPress-fejl. Hvis din site viser en fejl, som ikke er anført nedenfor:
Vælg for at gå til et hvilket som helst afsnit
Der opstod en fejl under oprettelse af en forbindelse til databasenIntern serverfejl (fejl 500)
Siten fik en kritisk fejlSiten viser en hvid side
Kortvarig utilgængelig grundet planlagt vedligeholdelse404-fejl på opslag eller sider
Fejl med blandet indhold

Der opstod en fejl under oprettelse af en forbindelse til databasen

WordPress bruger en database til at gemme vigtige data, såsom f.eks. oplysninger om sitens brugere, opslag, sider og kommentarer. Hvis din site ikke kan kommunikere med databasen, vil du se beskeden Der opstod en fejl under oprettelse af en forbindelse til databasen i stedet for sitens indhold.

Dette problem opstår, når du har flyttet din WordPress-hjemmeside, eller hvis du af en eller anden årsag ændrer placering, brugernavn eller adgangskode for din WordPress-database. Sådan retter du denne fejl og får din hjemmeside online igen ved at opdatere databaseforbindelsesstrengene.
(Tilbage til toppen)

Intern serverfejl (fejl 500)

Et andet problem, som kan påvirke din WordPress-site, er en intern serverfejl (ISE), også kendt som Fejl 500. Det er en generel serverfejl, som informerer dig, at serveren ikke kan indlæse siten.

Efter det ikke inkluderer specifik information, drejer det sig om at finde frem til en løsning, hvilket kan være tidskrævende. Følg disse fejlfindingstrin for at løse ISE.
(Tilbage til top)

Siten har en kritisk fejl

Hvis du ser en meddelelse, at din site har fået en kritisk fejl, kan det være inkompatibilitet mellem plugins, temaer eller WordPress-version, som forhindrer siten i at blive indlæst korrekt. Hvis du ser en kritisk fejl på din site skal du, følge trinnene fra denne artikelfor at rette den.
(Tilbage til toppen)

Siten viser en hvid side

Den hvide skærm (WSOD)-fejl kan være frustrerende, fordi du kun ser en hvid skærm, når du går til din site, og der er ingen fejlmeddelelser, som peger dig i den rigtige retning. Problemet er som regel pga. en defekt plugin eller tema eller en konflikt imellem dem. Du bør derfor fokusere på at finde årsagen til fejlen, så du kan deaktivere eller rette den defekte plugin eller tema.
(Tilbage til top)

Kortvarig utilgængelig grundet planlagt vedligeholdelse

Hvis du bemærker, at din site viser meddelelsen Kortvarig utilgængelig grundet planlagt vedligeholdelse i en længere periode efter du kører opdateringer på din WordPress-site, følges trinnene i denne artikel for at fjerne filen, som er årsag til problemet.
(Tilbage til top)

404-fejl på opslag eller sider

Bemærk: Den følgende løsning retter kun 404-fejl, som vises på hele siten. Hvis du kun ser fejlen, når du besøger visse sider, kan det være forårsaget af en tastefejl i permalink, eller hvis siden i mellemtiden blev slettet.

Hvis din site viser startsiden korrekt, men du ser 404-fejlen, når du går til alle andre opslag og sider på din site, betyder det som regel, at .htaccess-filen mangler. Du bør gemme dine permalink igen for at generere .htaccess-filen igen.
(Tilbage til top)

Fejl med blandet indhold

Hvis du for nylig installerede et SSL på din site, og nogle billeder ikke indlæser korrekt, skal du undersøge, om du har en fejl med blandet indhold på din site. Disse fejl stammer typisk fra emner, som har http:// i stedet for https:// i deres URL-adresse.

Vælg fanebladet med navnet på den browser, som du bruger til at finde ud af, hvordan du undersøger din site med udviklingsværktøjer i den pågældende browser og bekræft problemet. Du skal lede efter advarsler om fejl med blandet indhold i konsollogfilen.

Du leder efter fejl i Google Chrome ved at gå til din site i Google Chrome, vælge og holde (eller højreklikke) et sted på din side og derefter vælge Inspicer. I menuen foroven vælger du Konsol og ser efter røde advarsler om fejl med blandet indhold.

For at rette fejlen kan du brug en plugin eller redigere .htaccess/web.config-filen. Gå derefter til din site i tilstanden Privat Browsing for at se, om billederne indlæser korrekt.

For at bruge udviklerværktøj i Firefox skal du gå til din site i Firefox og vælge og holde (eller højreklikke) et sted på din side og derefter vælge Inspicer (Q). I menuen foroven vælger du Konsol og ser efter røde advarsler om fejl med blandet indhold.

For at rette fejlen kan du brug en plugin eller redigere .htaccess/web.config-filen. Gå derefter til din site i tilstanden Privat Browsing for at se, om billederne indlæser korrekt.

I Safari skal du aktivere udviklerværktøj først. Gå til din site i Safari, og fra menuen foroven i din browser vælger du Udvikling og vælger derefter Vis webinspektør. Vælg Konsol og se efter røde advarsler om fejl med blandet indhold.

For at rette fejlen kan du brug en plugin eller redigere .htaccess/web.config-filen. Gå derefter til din site i tilstanden Privat browsing i Chrome, Edge eller Firefox for at se, om billederne indlæser korrekt.

Hvis du stadig ser fejl med blandet indhold, skal du downloade dit aktive tema til din lokale computer og søge efter din sites URL-adresse i disse filer. Du bør opdatere alle URL-indtastninger fra http:// til https://, såsom at ændre http://coolexample.com til https://coolexample.com (brug dit aktuelle domæne i stedet for smarteksempel.com) og upload filerne igen.
(Tilbage til top)