Vælg et WordPress -tema

Trin 1 i Byg min WordPress -webserie.

Lad os undersøge, hvad et WordPress -tema er, hvordan det påvirker dit site, hvordan man vælger et, og nogle måder, du kan tilpasse, hvordan det ser ud.

Bemærk: Nogle af vores hostingplaner tilbyder præ -skabeloner. Hvis du ser muligheden for at vælge en skabelon , første gang du logger på dit WordPress -dashboard , er dette trin i serien ikke relevant for dig, men vi anbefaler alligevel at læse den, for det er godt at vide, om du vil skifte til en anden tema senere.

Hvad er et WordPress -tema?

Et WordPress -tema bestemmer, hvordan dit site ser ud og fungerer. Du kan f.eks. Ændre dit websites layout, skrifttyper og farver ved at skifte til et andet tema. Bare rolig - en temaændring fjerner ikke indhold (f.eks. Billeder, links og tekst), som du har tilføjet til dit website. Det påvirker kun den måde, indhold vises på.

Hvem laver temaer til WordPress?

Næsten alle kan oprette et WordPress -tema. En temaforfatter kan vælge at tilbyde det gratis eller opkræve et gebyr for dig at bruge det. GoDaddy har oprettet WordPress-temaer, der er forudinstalleret på nogle af vores hosting- og Administreret WordPress-planer, men du behøver ikke bruge disse. Find det tema, der passer bedst til dig, din virksomhed og din hjemmeside.

Hvilken type tema skal jeg vælge?

Der er tusindvis af gratis og premium WordPress -temaer at vælge imellem. Temaer kommer med en række forskellige farver, stilarter og yderligere funktioner, som kan få det til at overvælge det rigtige tema til dit site. Her er et par tip til at hjælpe dig med at vælge dit tema:

• Kig på hjemmesider fra din branche og vær opmærksom på de funktioner, du kan lide, og dem, du ikke kan lide.
  • Overvej hvilke farver du vil bruge. Bruger dit brand eller logo også en bestemt farve, som du vil have på sitet?
  • Vil du have hovednavigationen øverst eller nede i venstre side af dit site?
  • Hvilken type skrifttyper vil du bruge?

Udover de forskellige indstillinger, der påvirker hjemmesidens design, er der også forskelle i din redigeringsoplevelse, alt efter om du vælger et klassisk tema med Tema -tilpasningen eller et bloktema med Site Editor . Her kan du finde ud af mere om blokbaserede temaer i WordPress .

Hvordan finder og installerer jeg et nyt tema?

Når du har en idé om, hvad du vil have fra dit tema, kan du her finde, installere og aktivere dit nye tema.

• Søg og installer et tema fra dit WordPress -dashboard . Når det er installeret, skal du aktivere temaet for at begynde at bruge det på dit site.

Bemærk: Du kan vælge et tema, der er samlet med et overordnet tema. Dette "barnetema" fungerer på samme måde som et almindeligt tema. Avancerede brugere kan lære mere om temaer for børn og forældre .

• Brug din foretrukne søgemaskine til at finde virksomheder, der tilbyder gratis og premium -temaer. Når du finder en, du kan lide, kan du downloade temaet .zip -fil og installere den fra den pågældende fil via dit WordPress admin -dashboard. For at gøre det nye tema synligt på dit site skal du aktivere temaet .

Hvordan tilpasser jeg mit tema?

Temaer skal tillade visse tilpasningsmuligheder for farver, skrifttyper og andre designelementer. Men nogle temaforfattere kan begrænse temaspecifikke indstillinger til meget grundlæggende indstillinger eller ingen. Her er et par måder at se, hvad der kan ændres med dit tema:

• Afhængigt af hvad der er tilgængeligt for dit tema, skal du bruge den tematilpasning , der er indbygget i dit WordPress -dashboard eller Site Editor . Ofte kan du ændre nogle af dit temas funktioner ved hjælp af disse værktøjer. Indstillingerne varierer fra tema til tema.
  • Gennemse den officielle dokumentation fra det firma, der har udviklet temaet.

Du kan kun tilpasse det aktuelt aktive tema.